Hlavní obsah

Extrémně výkonný mobil s Windows 8 dokáže pracovat jako tablet i notebook

Novinky, zgl

Jen pár dní poté, co společnost Asus začala na tuzemském trhu prodávat nový chytrý telefon PadFone, přinesl server Next Power Up informace o tom, že výrobce chystá ještě výkonnější model. Ten by měl být vybaven operačním systémem Windows 8.

Foto: Asus

Trojka nabídne ve srovnání s aktuálně nabízenou dvojkou větší displej s vyšším rozlišením. Na snímku je PadFone 2.

Článek

Novinka by se svým vzhledem neměla příliš lišit od aktuálně prodávaného PadFonu 2. Pod „kapotou“ ale bude všechno jinak. Chytrý telefon by měl být totiž vybaven procesorem Intel Atom, který doposud využívaly levné notebooky, a až 2 GB operační paměti.

Foto: Asus

Padfone 2

Taková konfigurace by PadFone proměnila v jeden z nejvýkonnějších smartphonů na trhu. Koncept přístroje by neměl doznat jakýchkoliv změn. To znamená, že samotný telefon nabídne pětipalcový displej. V případě, že novinku připojíte k dokovací stanici, začne využívat panel s úhlopříčkou 10,1 palce. Oba monitory by měly mít Full-HD rozlišení.

Nový PadFone by měl navíc na rozdíl od druhé generace nabízet možnost připojení externí klávesnice. V takovém stavu dokáže telefon nahradit i notebook, což by s ohledem na vyšší výkon mohlo být velice schopné řešení.

Třetí generaci PadFonu s atomovým procesorem a Windows 8 zatím společnost Asus oficiálně nepotvrdila. Podle neoficiálních informací by ale měla být představena ještě letos, na tuzemský trh se však dostane nejspíše až v roce 2014.

PadFone 2 se v Česku prodává ve dvou různých verzích. Základní verze chytrého telefonu od společnosti Asus s 32GB pamětí se podle nákupního rádce Zboží.cz nabízí od 18 709 Kč a 64GB model vyjde zájemce na 21 076 korun.

Foto: Asus

Asus PadFone

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám