Hlavní obsah

Extrémně tenký mobil od Samsungu umí pracovat se dvěma SIM kartami

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytrý telefon Samsung Galaxy S II, který byl svého času nejtenčím a nejvýkonnějším smartphonem na trhu, dostal nástupce. Novinka s přídomkem Duos přináší řadu vylepšení, mimo jiné například podporu dvou SIM karet. Chytrý telefon od Samsungu se zatím prodává pouze v zahraničí.

Článek

Společnost Samsung je jedním z mála výrobců, kteří nabízejí přístroje s podporou dvou SIM karet. Povětšinou se však jedná především o levnější modely bez operačního systému. Jak se ale nyní zdá, výrobce se snaží zaujmout s vrcholným modelem Samsung Galaxy S II Duos i náročnější uživatele, kteří fandí systému Android.

Novinka totiž patří k těm nejvýkonnějším smartphonům z portfolia výrobce. Srdcem přístroje je dvoujádrový procesor Samsung Exynos taktovaný na 1,2 GHz. K dispozici je také 1024 MB operační paměti a 16GB prostor pro uložení dat, který je možné dále rozšířit pomocí paměťových karet typu micro SDHC až o dalších 32 GB.

Samsung Galaxy S II Duos je vybaven dotykovým 4,52palcovým kapacitním displejem S-AMOLED, který nabízí rozlišení 800 x 480 obrazových bodů. Jeho hlavní předností by měla být dobrá čitelnost i za ostrého slunečního svitu, tedy v situacích, které činí problém většině konkurenčních modelů.

Displej by měl být navíc podle serveru GSM Arena extrémně odolný díky speciální vrstvě Gorilla glass. Bez poškození by díky tomu měl vydržet například i pády na zem. Samozřejmostí je podpora multidotykových povelů.

Model Duos se oproti svému předchůdci, který získal prestižní ocenění Mobil roku londýnského časopisu Mobile a serveru Whatmobile.net v anketě What Mobile Awards 2011, liší jen v některých drobnostech. Řeč je například o větší obrazovce (4,52 vs. 4,27 palců) a nižší kapacitě vestavěné paměti (16 vs. 32 GB).

Nejspíše podpora dvou SIM karet však zapříčinila, že telefon už není tak tenký a lehký jako jeho předchůdce. Zatímco model Samsung Galaxy S II má rozměry 125 x 66 x 8,5 mm a hmotnost 116 g, novinka disponuje rozměry 129,8 x 68,9 x 9,7 mm a hmotností 138 g. I tak se ale jedná o jeden z nejlehčích a nejtenčích smartphonů s podporou dvou SIM karet na trhu.

Aktuálně je Samsung Galaxy S II Duos dostupný výhradně na zahraničních trzích, například v Číně a Indii. Kdy přesně bude novinka dostupná na tuzemském trhu a jaká bude její cena, zatím není známo.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S2 white

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám