Hlavní obsah

Dva objektivy táhnou. Smartphone Huawei P9 si koupilo už 12 miliónů lidí

Novinky, chm

Důstojný odchod do důchodu bude mít loňská vlajková loď společnosti Huawei. Výrobce se totiž pochlubil, že model P9 si doposud koupilo 12 miliónů lidí. Jde tak o vůbec nejúspěšnější smartphone této společnosti.

BEZ KOMENTÁŘE: Chytrý telefon Huawei P9Video: Huawei

 
Článek

Huawei P9 se začal prodávat v první polovině loňského roku. Dvanáctimiliónová cifra se nemusí zdát v porovnání s některými úspěšnějšími konkurenty příliš vysoká. Připomeňme například, že konkurenční Apple pokořil milník deseti miliónů prodaných iPhonů 6S a 6S Plus za pouhé tři dny.

Na poměry společnosti Huawei jde však jednoznačně o úspěch a zároveň to ukazuje, že zájem o čínské smartphony roste.

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Huawei P9 láká v první řadě na poměrně slušnou hardwarovou výbavu. Základem je osmijádrový procesor Huawei Kirin 955, u kterého jsou čtyři jádra taktována na 2,5 GHz a další čtyři na 1,8 GHz. Tento čip má k dispozici 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor.

Dotykový displej, jehož úhlopříčka dosahuje hodnoty 5,2 palce, nabízí Full HD rozlišení. Všechny zmiňované komponenty se ukrývají v těle z leteckého hliníku. Rozměry zařízení jsou 145 x 70,9 x 6,95 mm, přístroj je tedy velmi tenký. Hmotnost činí 144 g. Vše běží pod operačním systémem Android.

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Na zadní straně smartphonu nalezneme hned dva objektivy, jeden se stará o zachycení barev, druhý pak o co nejvěrnější detaily snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač.

Když oba fotoaparáty spolupracují, dosahují o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů. Dokážou zachytit více světla a zároveň vynikají při pořizování momentek za špatných světelných podmínek.

Nová vlajková loď

Prodejní čísla modelu P9 ale pravděpodobně již příliš neporostou. Výrobce se totiž bude snažit uspět na pultech obchodů s nástupcem, který má v názvu pořadové číslo deset. Ten přináší ještě vyšší výkon a vylepšení se dočkaly i fotoaparáty.

Více se o novém modelu P10 dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Smartphone Huawei P10 je spíš fotoaparátem než mobilem

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám