Hlavní obsah

Další vlaštovka je na světě. Na vysouvací smartphone láká také Honor

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budoucnost patří výsuvným smartphonům. Je o tom alespoň přesvědčena společnost Honor, která jako již druhý výrobce představila chytrý telefon, jehož zadní strana se vysouvá směrem vzhůru, ukrývají se v ní totiž přední fotoaparáty.

BEZ KOMENTÁŘE: Honor Magic 2Video: archív výrobce

 
Článek

Před pár dny představila svůj první smartphone s výsuvnou konstrukcí společnost Xiaomi u modelu Mi Mix 3. [celá zpráva]

A prakticky na stejné konstrukční technologii nyní staví Honor Magic 2. Díky tomu má telefon tohoto čínského výrobce skutečně bezrámečkový displej – zapomeňte na výřez v displeji, přední fotoaparát se ukrývá v zadním krytu, který je výsuvný.

Ve chvíli, kdy chcete fotit pomocí předního fotoaparátu, jednoduše posunete kryt směrem nahoru. Přístroj se chlubí 6,4palcovým AMOLED displejem s rozlišením 1080 x 2340 obrazových bodů.

Fotoaparátů je mimochodem k dispozici rovnou šest. Tři se ukrývají ve výsuvné konstrukci a slouží pro zachycování autoportrétů. Konkrétně je 16MPx senzor doplněn o dva dvoumegapixelové, které zachycují hloubku scény, starají se o rozostření pozadí apod.

Tři hlavní fotoaparáty

Další tři fotoaparáty jsou pak na zadní straně. Hlavní má rozlišení 16 MPx a nabízí světelnost f/1,8. Ten spolupracuje s monochromatickým 24MPx senzorem, díky kterému by měl být přístroj schopný zachytit více světla a detailů a pořizovat tedy kvalitnější momentky. Trojlístek fotoaparátů na zadní straně pak zakončuje širokoúhlá optika s rozlišením 16 MPx a světelností f/2,2.

Foto: archív výrobce

Honor Magic 2

Foto: archív výrobce

Honor Magic 2

Honor Magic 2 má zároveň patřit k těm nejvýkonnějším smartphonům na trhu. To je zásluha především nového procesoru Kirin 980, který pochází taktéž z dílen společnosti Huawei. Jde mimochodem o vůbec první čipset na světě, který je vyrobený 7nm technologií.

Celý osmijádrový čip se skládá ze tří částí. Základ tvoří dvojice výkonných jader na bázi Cortex-A76, dále jsou k dispozici dvě vysoce efektivní jádra na bázi Cortex-A76 a nakonec jsou k dispozici čtyři efektivní jádra Cortex-A55. V praxi toto řešení funguje tak, že velká jádra zabezpečují trvalý výkon, zatímco ultra-efektivní jádra jsou určená na řešení běžných, nenáročných aktivit s extrémní energetickou účinností.

Foto: archív výrobce

Honor Magic 2

Foto: archív výrobce

Honor Magic 2

Lepší výkon pro hry

Vylepšení se týká mimochodem i grafického jádra, které je nedílnou součástí celého čipsetu. K dispozici je jednotka Mali-G76, která nabízí o 46 % vyšší výkonnost při zpracování grafiky s o 178 % vyšší energetickou účinností oproti předcházející generaci.

Do vínku dostal přístroj dále 6 GB operační paměti a 128GB úložiště. V nabídne se nicméně má objevit také varianta s 8 GB operační paměti a 256GB úložištěm. Pro úplnost dodejme, že akumulátor má kapacitu 3400 mAh a podporuje rychlé 40W nabíjení, za 30 minut by tak dodávaná nabíječka měla přístroj dobít na 85 %.

Kdy a za jakou cenu se Honor Magic 2 objeví na pultech tuzemských obchodů, není zatím jasné.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Mix 3

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Mix 3

Reklama

Výběr článků

Načítám