Hlavní obsah

Čínský výrobce má tajnou zbraň proti konkurenčním smartphonům

Novinky, zgl

Většina chytrých telefonů se od sebe liší kvalitou displeje, výkonem, kapacitou operačního systému a v neposlední řadě i verzí operačního systému. A právě poslední kritérium bývá tím prvním, podle kterého se lidé rozhodují při výběru. Čínská společnost Huawei má ale přichystaný plán, jak zaujmout co nejširší část zákazníků.

Foto: archív výrobce

Chytré telefony od společnosti Huawei (ilustrační foto)

Článek

Některým lidem vyhovuje operační systém Windows Phone, a jiní zase nedají dopustit na Android či iOS od Applu. Každý má své přednosti. Huawei však chystá první smarpthone, který nabídne operační systémy dva – Windows Phone a Android.

V rozhovoru pro server Trusted Reviews to potvrdil šéf marketingu čínského výrobce Shao Yang. „Jsme odhodláni dále nabízet přístroje s Windows Phone, ale je tu i jedno zajímavější řešení – dvojitý systém,“ prohlásil Yang.

Podle něj spojení mobilní platformy od Microsoftu a Androidu, aktuálně nejpopulárnějšího systému pro počítačové tablety a chytré telefony, přinese lidem daleko širší možnosti využití. Počínaje bohatší škálou aplikací, až po lepší správu napájení.

V prodeji by se měl přístroj objevit v průběhu druhého čtvrtletí.
šéf marketingu společnosti Huawei Shao Yang

Přístroje s Windows Phone jsou totiž zpravidla výrazně úspornější, a tak vydrží pracovat na baterii klidně i dvakrát déle než v případě Androidu. Druhá zmiňovaná platforma ale zase nabízí díky své popularitě daleko širší škálu aplikací. „V konkrétních situacích má navrch pokaždé jiné řešení, nyní se ale uživatelé již nebudou muset rozhodovat,“ podotkl Yang.

Dále se k plánům společnosti nechtěl více vyjadřovat. Jisté tak není, jakými součástkami bude smartphone vybaven, ani za jakou bude cenu. „V prodeji by se měl přístroj objevit v průběhu druhého čtvrtletí,“ uzavřel Yang.

Společnost Huawei se stala v poslední době významným hráčem na trhu chytrých telefonů. V loňském roce byla třetím nejpopulárnějším výrobcem s tržním podílem 4,9 %. Samsungu ve stejném období podle analytické agentury IDC patřilo 31,3 % a Applu 15,3 %.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám