Hlavní obsah

Chytré telefony s mobilní verzí Windows se prý prodávají katastrofálně

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéfredaktor renomovaného ruského serveru Mobile Review Eldar Murtazin, který pravidelně přináší informace ze světa mobilních technologií, s velkým předstihem v úterý informoval o tom, že americký softwarový gigant Microsoft chce koupit největšího výrobce mobilních telefonů na světě – společnost Nokia. Nyní odhalil nepříliš lichotivé statistiky prodejů chytrých telefonů s operačním systémem Windows Phone 7 (WP7).

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Mobilní operační systém Windows od Microsoftu

Článek

Podle Murtazina se reálně za rok 2010 prodalo „pouze“ 674 tisíc chytrých telefonů s operačním systém WP7. „Jedná se o katastrofální výsledky,“ uvedl. Zároveň připomněl, že Applu se vždy po uvedení nové verze povede prodat milión iPhonů během pár dní.

Microsoft zatím tvrzení nijak nekomentoval. Již dříve však zveřejnil, že na trh dodal v roce 2010 přes jeden a půl miliónu WP7 přístrojů. Mezi nimi jsou však započítány i telefony, které výrobci dodali mobilním operátorům a nejsou tedy reálně používány.

O tom, že lidé nemají o nový mobilní operační systém od Microsoftu přílišný zájem, informovala již v únoru společnost LG. „Měli jsme velká očekávání, ale ohlas spotřebitelů je menší, než jsme čekali,“ řekl serveru Pocket-lint.com ředitel marketingu společnosti LG James Choi s tím, že největší problém u telefonů s WP7 je v jejich jednoduchosti.

Starší verze mobilních Windows totiž byly určeny spíše pro manažery a nabízely velkou řadu funkcí. Část této klientely podle marketingového ředitele LG kvůli tomu přešla na konkurenční řešení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám