Hlavní obsah

Chystá se první mobil se 192megapixelovým fotoaparátem

Novinky, bri

Rozlišení fotoaparátů v chytrých telefonech neustále roste. Aktuálně bychom se měli dočkat dalšího milníku, podle serveru TechRadar se ještě tento měsíc objeví první telefon, který se bude chlubit 192megapixelovým senzorem. Takto vysoké rozlišení zatím žádný jiný přístroj nenabídl.

Foto: mif, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Aktuálně telefony nabízejí nejvyšší rozlišení 108 Mpx, řeč je například o vlajkových lodích společnosti Xiaomi. Takto vysoké rozlišení by mělo stačit na detailní výřezy při zachování velmi vysoké obrazové kvality.

Ještě praktičtější je však funkce skládání pixelů, které senzory s takto jemným rozlišením nabízejí. V praxi to funguje tak, že ze čtyř pixelů je vytvořen jeden, což přináší jasné snímky i za horších světelných podmínek. Velmi dobrých výsledků mimochodem takové fotoaparáty díky technologii skládání pixelů dosahují také v noci.

Xiaomi Mi Note 10 v testu: 108 megapixelů není všechno

Testy

A stejnou technologii by měl nabídnout také 192megapixelový senzor, který se teprve chystá na pulty obchodů. Server TechRadar totiž získal specifikaci čipsetu Snapdragon 765G od společnosti Qualcomm, který právě s takto vysokým rozlišením fotoaparátu počítá. Který výrobce jej nabídne jako první, ale zatím není jasné.

Jisté je ale to, že půjde o telefon střední třídy s příznivější cenovkou. Právě v této kategorii se totiž počítá s nasazením sedmistovkových čipů od Qualcommu. Čipset nabídne osm jader taktovaných na 2,4 GHz. O grafický výkon se stará jádro Adreno 620, ve výbavě nechybí ani integrovaný 5G/LTE modem.

Nelekne se žádné situace aneb Co umí nejlepší fotomobil na světě v praxi

Testy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám