Hlavní obsah

Chtěli prodat ledvinu, aby měli na nový iPhone

Dva Číňané se pokusili prodat jednu ze svých ledvin, aby si za vydělané peníze mohli pořídit nový iPhone 6S. Wu doslova prahl po nové verzi chytrého telefonu, ale neměl na něj peníze. Svěřil se s tím svému známému Chuangovi, který přišel s nápadem, aby si přivydělali prodejem jedné z ledvin. To je v zemi s nízkým počtem dárců orgánů poměrně běžná věc.

Apple iPhone 6S a 6S PlusVideo: Apple

 
Článek

Podle státního listu China Daily si oba nechali udělat potřebné testy v nemocnici a už se měli sejít s překupníkem, ten se ale nakonec na schůzku nedostavil. Zatímco Wu si plán rozmyslel, Chuang chtěl prodej za každou cenu uskutečnit. Poté zmizel, podotkl list.

Telefony iPhone jsou v Číně mimořádně populární a jejich výrobce Apple hledá způsob, jak prodeje ještě navýšit. Šéf firmy Tim Cook se přiznal, že některé z novinek poslední verze, jako například zlaté provedení, zavedl právě s ohledem na čínský trh.

Obě novinky s logem nakousnutého jablka jsou svým vzhledem prakticky k nerozeznání od loňských modelů, mají i stejné rozměry a úhlopříčky obrazovky – 4,7 a 5,5 palce. Nabízejí ale samozřejmě řadu nových vychytávek, jak Novinky informovaly již dříve. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám