Hlavní obsah

Cena hraje prim, Lenovo zkouší uspět v Česku s levným mobilem

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Lenovo se minulý rok prakticky stáhla z českého trhu se smartphony. V tuzemských obchodech se tak nabízely pouze přístroje z neoficiální distribuce. Nyní se však zástupci čínského podniku rozhodli situaci změnit a vrací se do českých luhů a hájů se zajímavou novinkou – levným smartphonem Lenovo K9.

Foto: archív výrobce

Lenovo K9

Článek

Lenovo K9 patří k těm cenově nejdostupnějším telefonům na tuzemském trhu, pořídit jej je možné podle nákupního rádce Zboží.cz už za 2990 Kč. Přitom ale nabízí výbavu, která je typická spíše pro o několik tisíc dražší přístroje.

Novinka staví na 5,7palcovém IPS displeji s poměrem stran 18:9 a rozlišením HD+, tedy 1440 x 720 obrazových bodů. Nad dotykovou obrazovkou se pak pyšní duální fotoaparát, stejný se mimochodem nachází také vzadu.

Foto: archív výrobce

Lenovo K9

Dohromady má tak telefon k dispozici hned čtyři fotoaparáty, což je v dané cenové třídě naprostý unikát. Hlavní senzor nabízí vždy rozlišení 13 MPx a je doplněn o 5Mpx fotoaparát, jehož úkolem je měření hloubky ostrosti. Díky tomu telefon dokáže pomocí přední i zadní optiky vytvořit podobný efekt jako digitální zrcadlovky – rozmazané pozadí (bokeh).

Stydět se s ohledem na příznivou cenovku novinka rozhodně nemusí ani za svůj výkon, telefon má k dispozici 8jádrový procesor Mediatek Helio P22, 3 GB operační paměti a 32GB úložiště. To je možné samozřejmě dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Foto: archív výrobce

Lenovo K9

Lenovo K9 dále nabízí čtečku otisků prstů, rychlé 10W nabíjení a akumulátor s kapacitou 3000 mAh. Přístroj pracuje pod operačním systémem Android a je možné jej zakoupit v černém a modrém provedení.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám