Hlavní obsah

Čekání je u konce. Novodobá Nokia 8110 dorazila do Česka

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice se tento týden začal oficiálně prodávat dlouho očekávaný mobil od společnosti Nokia. Řeč je o repro modelu Nokia 8110, který láká kromě ikonického designu také na líbivý vzhled.

Nokia 8110 4GVideo: Václav Toman, Novinky

 
Článek

Novodobá Nokia 8110 si odbyla premiéru už na konci února, na zahájení prodeje tak museli případní zájemci čekat více než čtyři měsíce. Cena podle nákupního rádce Zboží.cz startuje na baťovských 1999 Kč.

Přístroj láká na výsuvnou konstrukci, pod kterou se ukrývají klasická tlačítka. O novince se nicméně nedá mluvit jako o chytrém telefonu, jde spíše o jakýsi můstek mezi nejlevnějšími smartphony a jednoduchými tlačítkovými mobily.

Foto: Jan Sadílek, ČTK

Nokia 8110 4G

Novinka podporuje rychlý mobilní internet ve 4G sítích. Majitelé tedy mohou i z tohoto relativně „hloupého” telefonu přistupovat snadno na internet. K dispozici jsou i funkce známé z plnokrevných smartphonů, například Google Assistant, Google Search, Google Maps, Facebook nebo Twitter. Samozřejmostí je také práce s e-maily.

Jeden nový smartphone za druhým

Jak se zdá, společnost HMD Global, která vyrábí přístroje značky Nokia, je letos opravdu ve formě. Kromě ikonického retro modelu 8110 totiž tento podnik přinesl na pulty obchodů již sedm nových smartphonů. A to je za námi teprve první polovina roku.

Výrobce se jednoduše snaží nabídnout smartphone „na míru“ pro každého. V jeho nabídce tak nalezneme nejlevnější přístroje pro začínající uživatele, modely s příznivým poměrem cena/výkon i prémiové smartphony.

Přehled všech nových smartphonů od tohoto výrobce naleznete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Rodina nových telefonů od Nokie

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám