Hlavní obsah

Apple zatím netuší, proč se nafukují baterie v nových iPhonech

Novinky, mif

Hned několik případů vadných baterií bylo v posledních dvou týdnech hlášeno u nových iPhonů 8 a 8 Plus. Co nafukování akumulátorů způsobuje, však zatím není jasné. Vyšetřování společnosti Apple se přitom táhne už déle než dva týdny. Upozornil na to server Softpedia.

Foto: archív výrobce

Nové iPhony s pořadovým číslem osm.

Článek

Zprávy o tom, že mohou být baterie v nových iPhonech vadné, se objevily už na přelomu září a října. Pokaždé šlo přitom o osmičky, které si majitelé zakoupili jako nové v obchodech. Zprvu se zdálo, že se problémy týkají pouze většího iPhonu 8 Plus, nakonec se však ukázalo, že akumulátory se nafukují také u menších iPhonů 8.

Na Tchajwanu si přístroj zakoupila žena, která jej podle vlastních slov nabíjela pouze originální nabíječkou. Přesto se přístroj už po pouhých pěti dnech nafoukl tak, že jej nebylo možné používat. Vadná baterie totiž vytlačila displej dopředu a celá konstrukce v podstatě pukla.

Prakticky stejný scénář má i příběh z Japonska. Tamní uživatel však iPhone 8 Plus ještě ani nestačil vybalit z krabice a nabíjet a už se začal nafukovat. [celá zpráva]

Takto vypadá jeden z poničených přístrojů.

Stejné případy se objevily také v Číně, Kanadě, Řecku či například Hongkongu. Problém se tak evidentně netýká pouze vybraných trhů, ale vadné baterie se mohou objevit prakticky v jakémkoliv koutu světa.

Apple zatím oficiální stanovisko k nahlášeným problémům nevydal. Jeho mluvčí pouze pro čínský server The Paper uvedla, že podnik skutečně podobné případy řeší. Prakticky tentýž komentář byl i po více než dvou týdnech vyšetřování dán také serveru BBC.

Z řádků výše je tak patrné, že americký počítačový gigant stále netuší, co problémy s akumulátory způsobuje, uvedl server Softpedia.

Apple řešil problémy s bateriemi již dříve 

Historicky to není poprvé, co Apple řeší problémy s bateriemi. Loni si například lidé stěžovali na přehřívající se akumulátory v iPhonech 6S, a to i přesto, že se tento model začal prodávat už o rok dříve. [celá zpráva]

Zástupci amerického počítačového gigantu nakonec přiznali, že baterie v přístrojích jsou skutečně vadné, šlo však pouze o modely vyrobené mezi zářím a říjnem loňského roku. U těchto modelů je americký počítačový gigant zdarma lidem měnil za jiné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám