Hlavní obsah

Apple vzkřísí menší iPhone

Novinky, zgl

Nové iPhony 6 uzavřely éru tradičních malých jablečných smartphonů. Jak se ale zdá, nad menšími chytrými telefony ještě společnost Apple nezlomila definitivně hůl. Chystá nový mobil se čtyřpalcovým dotykovým displejem. Upozornil na to server Mac Rumors.

Foto: archív výrobce

Novinka by měla mít stejnou úhlopříčku jako iPhone 5, respektive vylepšený model 5S.

Článek

Čtyřpalcový model, který bude stejně velký jako iPhone 5, by si svoji premiéru měl odbýt už v příštím roce na podzim, kdy americký počítačový gigant pravidelně odhaluje své produktové novinky. Apple se tak bude snažit zaujmout daleko širší skupinu zákazníků.

Přestože prodeje nových šestek jsou skvělé, podle některých zákazníků jsou novinky již tak velké, že se nedají pohodlně ovládat jednou rukou. A právě těm se má podle serveru Mac Rumors snažit Apple vyjít vstříc uvedením nového modelu.

Původní jablečné smartphony měly 3,5palcové displeje, s příchodem iPhonu 5 pak dotykové plochy povyrostly na čtyři palce. Pro většinu uživatelů to nebyl nijak dramatický krok a přijali ho vcelku kladně. Jenže obě šestky mají ještě větší úhlopříčky.

Foto: archív výrobce

Zleva iPhone 6 a iPhone 6 Plus

Apple iPhone 6 má 4,7palcový displej, což je o 0,7 palce více než v případě předchůdce s označením 5S. Druhá novinka nese název iPhone 6 Plus a je vybavena 5,5palcovým displejem. Menší model nabídne rozlišení 1334 x 750 obrazových bodů a větší 1920 x 1080 pixelů.

Velké phablety, tedy chytré telefony s úhlopříčkou nad pět palců, však bude americký počítačový gigant s největší pravděpodobností nabízet i v příštím roce. Nad přesnými parametry chystaných novinek však stále visí otazník.

Apple spekulace o nových smartphonech nijak nekomentoval. To ale není nijak výjimečné, protože zástupci amerického počítačového giganta nikdy neprozrazují informace o chystaných produktech před jejich oficiálním odhalením.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám