Hlavní obsah

Apple prodal téměř dvě miliardy iPhonů a iPadů

Novinky, mif

Vedení společnosti Apple se pochlubilo, že tento americký podnik již brzy dosáhne milníku dvou miliard prodaných mobilních zařízení s operačním systémem iOS. To je zásluha především počítačových tabletů iPad a chytrých telefonů iPhone.

Apple iPhone XR Video: archiv výrobce

 
Článek

„Je to naprosto úžasné, platforma iOS změnila způsob, jakým lidé používají svá mobilní zařízení. Změnila způsob, jakým žijeme. Od toho, jak se učíme, jak nakupujeme, jak cestujeme, až po to, jak objednáváme zboží či jídlo,“ komentoval přiblížení se ke dvoumiliardovému milníku šéf společnosti Apple Tim Cook.

Jakým podílem se na celkové cifře podílejí iPady a jakým iPhony, však neprozradil. Zřejmé je nicméně to, že do dvoumiliardového milníku se započítávají také multimediální přehrávače iPod Touch. Ty totiž také pracují pod taktovkou systému iOS.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone XS

Apple iPhone XS a XS MaxVideo: archiv výrobce

Podle dosavadních odhadů se nejspíše podaří pokořit dvoumiliardový milník ještě v letošním roce. Společnost Apple totiž uvede na trh na konci září a v říjnu hned tři nové iPhony, řeč je o modelech XS, XS Max a XR.

Pozornost budily především iPhony XS a XS Max, které se po zahájení prodeje na konci září stanou novými vlajkovými loďmi podniku. První zmiňovaný model má 5,8palcový displej, druhý pak láká na 6,5palcovou úhlopříčku – větší dotykovou plochu mimochodem Apple do chytrého telefonu ještě nikdy neintegroval.

Proti tomu iPhone XR bude z tří představených novinek nejdostupnější, půjde totiž o odlehčenou verzi vlajkových lodí. Tento model sází na 6,1palcovou obrazovku. Více se o nových smartphonech dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám