Hlavní obsah

Apple příští týden ukáže malý iPhone a nový iPad

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple rozeslala novinářům pozvánky na velkou tiskovou konferenci, která se bude konat tradičně v americkém Cupertinu příští týden v pondělí. Na ní se fanoušci dočkají nových zařízení s logem nakousnutého jablka. Podle neoficiálních informací by mělo jít o malý iPhone a další generaci počítačového tabletu iPad.

Foto: Apple

Pozvánka společnosti Apple na pondělní tiskovku

Článek

Konference začíná v pondělí 21. března v 18:00 středoevropského času.

Co přesně bude na akci k vidění, zástupci amerického počítačového gigantu neprozradili. To není ale nijak překvapivé, protože podle interní politiky firma nikdy neprozrazuje informace o novinkách před jejich oficiálním odhalením.

V uplynulých týdnech nicméně některé informace o chystaných produktech unikly na internet. Na akci bude prý k vidění také nová generace počítačového tabletu iPad Air, která ponese pořadové číslo tři.

Ta by se měla svým vzhledem více podobat loňskému top modelu – iPadu Pro. Pochopitelně si ale tento přístroj bude zachovávat kompaktnější rozměry, než je tomu u verze Pro. Apple jej pravděpodobně vybaví stejnou obrazovkou, jakou nyní disponuje iPad Air 2, tedy 9,7palcovým displejem. Loňský iPad Pro má obrazovku s úhlopříčkou 12,9 palce.

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Apple iPad Pro

Foto: archív výrobce

Apple iPad Air 2

Druhou novinkou by měl být iPhone SE, který bude lákat především na menší rozměry dané čtyřpalcovou obrazovkou. Zkratka „se“ znamená Special Edition.

Rozměry by měli uvítat především lidé, kterým přijdou aktuálně nabízené iPhony s pořadovým číslem šest příliš velké. Čtyřpalcová obrazovka nabídne technologii 3D Touch, bude tedy schopna rozeznávat intenzitu doteku. Právě touto technologií je vybaven také nejnovější iPhone 6S, jenže ten má už 4,7palcovou obrazovku. Větší iPhone 6 Plus má dokonce úhlopříčku 5,5 palce.

Foto: repro onemorething.nl

Vlevo je starý iPhone 5 a vpravo chystaná novinka, která by se měla jmenovat iPhone 5se.

Nový iPhone SE má být citelně výkonnější než stařičký iPhone 5 a v podstatě má jít o kombinaci technických dovedností iPhonů 6 a 6S. Výkon stroje má udávat procesor Apple A9, nabízet se však bude pouze 16GB varianta.

Čtyřpalcová obrazovka nabídne technologii 3D Touch, bude tedy schopna rozeznávat intenzitu doteku. Právě touto technologií je vybaven také nejnovější iPhone 6S, jenže ten má už 4,7palcovou obrazovku. Větší iPhone 6 Plus má dokonce úhlopříčku 5,5 palce. Novinka tak logicky bude lákat uživatele, kteří touží po menším přístroji.

Foto: koláž Novinky s použitím Apple

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám