Hlavní obsah

Apple iPhone X je beznadějně vyprodaný

Novinky, ort

Kdo si neudělal předobjednávku ještě před oficiálním startem prodeje, má patrně několik nadcházejících týdnů smůlu. Prodeje chytrého telefonu iPhone X odstartovaly teprve minulý pátek a prodejci v tuzemsku i zahraničí hlásí beznadějně vyprodáno. Ve většině obchodů se novinka rozebrala už během pátečního zahájení prodeje.

Apple iPhone XVideo: archív výrobce

 
Článek

Narazit na obchod, který má iPhone X skladem, se dá v současnosti výjimečně. A zpravidla jde pouze o prodejny, jež nabízejí nový jablečný smartphone citelně dráž, než jaká je doporučená cena výrobcem.

Přístroj není dostupný ani v oficiálním obchodu Applu. Americký počítačový gigant na svých webových stránkách uvádí, že je schopen model X expedovat během tří až čtyř týdnů od potvrzení objednávky.

A prakticky totožná je situace ve většině prodejen. Na nový přístroj si tak případní zájemci počkají v některých případech klidně i měsíc. Koneckonců o tom, že zájem bude rekordní, bylo jasno už po spuštění předobjednávek. [celá zpráva]

Foto: Thomas Peter, Reuters

Apple iPhone X

A to navzdory tomu, že cenovka byla nastavena poměrně ambiciózně. Vyšší částku totiž zatím americký počítačový gigant za chytrý telefon nikdy nepožadoval.

Základní model nabídne 64GB paměť a v tuzemských obchodech se podle oficiálních informací Applu nabízí za 29 990 Kč. Provedení s 256GB pamětí však je citelně dražší. Případní zájemci za něj zaplatí 34 490 Kč.

Co iPhone X umí

Novinka působí opravdu futuristicky, vzhledem se výrazně liší od loňských sedmiček. Okolo displeje má jen velmi tenké rámečky, takže displej o velikosti 5,8 palce zakrývá prakticky celou čelní stranu. Jde mimochodem o OLED panel, který by měl vynikat především špičkovým barevným podáním. Stejnou technologii používají ty nejlepší televizory na trhu.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Kvůli designu zmizelo ikonické domovské tlačítko z čelní strany, které se vždy nacházelo pod displejem. To přitom bylo už od první generace nedílnou součástí chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka.

Apple nicméně tvrdí, že tlačítko s integrovanou čtečkou otisků prstů už není potřeba. Přístroj si totiž odemknete pomocí přední kamery. Ta využívá technologii TrueDepth Camera System a dokáže rozeznat přesné rysy obličeje, díky kterým přístroj následně odemkne. Podle Applu je toto řešení bezpečnější než čtečka otisků prstů.

Více se o iPhonu X dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Reklama

Výběr článků

Načítám