Hlavní obsah

Neomezený mobilní internet zadarmo využilo 650 000 lidí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní akci T-Mobilu, v jejímž rámci mohou lidé získat balíček neomezených dat ke svému tarifu zadarmo, využilo 650 000 lidí. Zástupci růžového operátora to uvedli na sociálních sítích s tím, že dohromady lidé v rámci akce vyčerpali 10 200 000 gigabajtů dat.

Foto: Eva Plevier, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Právě zveřejněná čísla jsou poměrně zajímavá, neboť reflektují skutečnou spotřebu mobilních dat tuzemských uživatelů ve chvíli, kdy se nemusí nijak omezovat. Lidé během prvního měsíce akce vyčerpali v průměru bezmála 15,7 GB dat na jednoho uživatele.

Operátoři přitom v minulosti tvrdili, že průměrnému Čechovi stačí měsíčně datový limit o velikosti nižší než 1,5 GB. Právě podle toho nabízí i své tarify, kdy u těch základních s cenou 500 Kč je zpravidla datový limit nižší než 1 GB. U tarifů s cenovkou okolo 700 až 800 Kč, které patří v tuzemsku mezi nejpopulárnější, je limit zpravidla 4 až 5 GB dat.

I to je ale dramaticky méně, než kolik lidé skutečně vyčerpali ve chvíli, kdy se nemuseli nijak omezovat.

Neomezená data v Česku

T-Mobile nabízí neomezená data pouze jako akci na léto. Aktivovat si balíček s názvem Neomezená data na léto mohou majitelé paušálních tarifů i předplacených karet v aplikaci Můj T-Mobile, avšak pouze do 31. srpna.

Na neomezená data láká také Vodafone. Nejmladší český operátor se místo časově omezené nabídky vydal cestou nových mobilních tarifů s neomezeným datovým balíčkem. Nové tarify ale mají citelně omezenou rychlost a jsou určeny výhradně pro více lidí.

O2 zatím neomezená mobilní data v nabídce nemá. Zástupci operátora nicméně již dříve uvedli, že na nové nabídce pracují.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám