Hlavní obsah

Chrání i sluší aneb Jak vybrat pouzdro na mobil

Novinky, Zboží.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRODUKTOVÝ ČLÁNEK

Znáte to. Stačí chvilička nepozornosti či nešikovnosti a váš drahý (často doslova) chytrý telefon míří k zemi. V lepším případě ho zvednete s odštípnutým rohem, v horším s pavučinou na displeji a v tom nejhorším si můžete jít rovnou koupit jiný. Přitom řadě takových poškození by mohlo zabránit účinné pouzdro.

Foto: Profimedia.cz

Pouzdro na mobil není jen módní doplněk. Jaké vybrat?

Článek

Kvalitní pouzdro na mobilní telefon může být navíc – díky široké nabídce na trhu – i zajímavým módním doplňkem. Jak ale vybrat takové, jež vám bude vyhovovat?

Mobil si zaslouží ochranu

Jen málokdo nechá svůj smartphone zcela bez ochrany. A tak k tradiční výbavě mobilních telefonů patří alespoň kryty – především silikonové nebo gelové, případně z tvrzeného plastu či hliníku (z něho jsou hlavně oblíbené zrcadlové kryty). Ačkoli většinou dokáží při pádu poměrně dobře ochránit záda telefonu, displej nijak nechrání. I proto se doporučuje kombinovat je s folií či tvrzeným sklem na displej.

Pokud byste přece jen chtěli svému mobilu dopřát nějaký bytelnější „obleček“, máte na výběr z několika možností. Prvním z nich je klasické koženkové (nebo i kožené) pouzdro, do něhož se telefon zasouvá shora. Pokud vám mobil spadne v takovém pouzdru, s největší pravděpodobností si neodnese ani škrábnutí. Nicméně někteří uživatelé tomuto typu vytýkají, že z něho pokaždé musíte mobil vyndávat, a tak spadne-li vám, když telefonujete a prázdné pouzdro držíte v druhé ruce, k poškození mobilu stejně dojde.

01_cervenec_Zbozi_Pouzdra_1

1. Xiaomi Perforated Redmi Note 4, zlatý, od 270 Kč 2. Huawei Original S-View pro Huawei P30, černé, od 362 Kč

1. Xiaomi Perforated Redmi Note 4, zlatý, od 270 Kč 2. Huawei Original S-View pro Huawei P30, černé, od 362 Kč 3. Lenuo Ledream pro Honor 9 Lite, Gold, od 65 Kč

1. Xiaomi Perforated Redmi Note 4, zlatý, od 270 Kč 2. Huawei Original S-View pro Huawei P30, černé, od 362 Kč 3. Lenuo Ledream pro Honor 9 Lite, Gold, od 65 Kč 4. Krusell Hector, černé, od 43 Kč

1. Xiaomi Perforated Redmi Note 4, zlatý, od 270 Kč 2. Huawei Original S-View pro Huawei P30, černé, od 362 Kč 3. Lenuo Ledream pro Honor 9 Lite, Gold, od 65 Kč 4. Krusell Hector, černé, od 43 Kč 5. Fixed Posh Pocket, černé, od 396 Kč

6. Fixed Posh 6XL, hnědé, od 430 Kč

Speciální kategorii koženkových či kožených pouzder tvoří pouzdra na mobil na opasek. Oblíbená jsou především u mužů a k jejich výhodám patří, že máte telefon opravdu vždy po ruce, aniž byste jej museli držet nebo dlouze hledat v tašce či kabelce. Nicméně i tady platí, že po vyndání telefonu z pouzdra je smartphone prakticky bez ochrany.

I proto si řada lidí oblíbila pouzdra knížková nebo flipovací. Prvně jmenované opravdu připomíná desky knížky, ve kterých místo stránek najdete upevněný telefon. Mobil je tak díky němu chráněn prakticky neustále. Flipovací pouzdra vypadají a chrání smartphone podobně, jen se neotevírají klasicky jako kniha, ale odklápějí se seshora. Na trhu oba typy najdete v nepřeberném množství barev a motivů.

Aktivní i s mobilem

Vzhledem k tomu, že jsme si zvykli být na příjmu prakticky 24 hodin denně, ať už jsme doma, v práci nebo třeba na dovolené, není divu, že si řada z nás nedovede představit bez telefonu ani sport. Navíc díky nejrůznějším aplikacím může smartphone pomáhat k lepším výkonům či zaznamenávat úspěchy. Této situaci se rychle přizpůsobili i výrobci pouzder a nabízejí výrobky i pro aktivní uživatele.

Velmi oblíbené, především mezi nadšence běhu, patří pouzdro na paži. To je vybavené v přední části fólií, která umožňuje telefon ovládat, aniž byste jej museli brát do zpocených rukou, a popruhem, kterým se pouzdro přidělá na paži. Speciální otvor pro sluchátka zase zajistí, že si sport můžete zpříjemnit oblíbenou hudbou.

01_cervenec_Zbozi_Pouzdra_2

1. Ferrino Waterpoof Bag, 11 x 20, od 289 Kč 2. CELLY Splash Bag, od 229 Kč

1. Ferrino Waterpoof Bag, 11 x 20, od 289 Kč 2. CELLY Splash Bag, od 229 Kč 3. Univerzální pouzdro RedPoint Club se zavíráním na suchý zip, od 218 Kč

1. Ferrino Waterpoof Bag, 11 x 20, od 289 Kč 2. CELLY Splash Bag, od 229 Kč 3. Univerzální pouzdro RedPoint Club se zavíráním na suchý zip, od 218 Kč 4. Oxford Aqua Dry Phone OX190, od 549 Kč

1. Ferrino Waterpoof Bag, 11 x 20, od 289 Kč 2. CELLY Splash Bag, od 229 Kč 3. Univerzální pouzdro RedPoint Club se zavíráním na suchý zip, od 218 Kč 4. Oxford Aqua Dry Phone OX190, od 549 Kč 5. Topeak SmartPhone DryBag pro iPhone 6, 6s, 7, bílé, od 490 Kč

6. Interphone Pro Case pro Samsung Galaxy S8 Plus, černé, od 1 499 Kč

V některých situacích je však pouzdro na paži nebo na opasek nevhodné, a tak lidé volí pouzdro na mobil na krk. Jak název napovídá, jedná se o obal, který díky šňůrce zavěsíte na krk. Některá pouzdra jsou textilní či koženková, jiná mají v přední části opět fólii, přes niž je možné telefon pohodlně ovládat. Často se v tomto provedení setkáte s vodotěsným pouzdrem na mobil, které ocení nejen vodáci.

Speciální kategorii pak tvoří pouzdra na mobil na kolo. Mají rovněž na povrchu průhlednou fólii a jsou uzpůsobena tak, aby bylo možné přichytit je na rám či řídítka kola. Cyklista díky němu může například sledovat navigaci a další údaje o své cestě.

Tento článek podporuje službu Zboží.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám