Hlavní obsah

Líbivý vzhled a solidní výbava. Nejlepší mobil od Lenova ale Češi jen tak nekoupí

Novinky, lez

Společnost Lenovo představila svou novou vlajkovou loď mezi chytrými telefony zvanou Z6 Pro. Ta stojí zlomek ceny, za které se nabízejí top modely konkurenčních výrobců. Češi si ale bohužel tento špičkový smartphone jen tak nekoupí.

Foto: archív výrobce

Lenovo Z6 Pro

Článek

Lenovo Z6 Pro si odbyl premiéru v domovské Číně a výrobce prozatím počítá s prodejem pouze na tomto trhu. Zda se bude nabízet někdy v Česku či dalších evropských zemích, tak v tuto chvíli není vůbec jasné.

Prozatím můžeme čínským zákazníkům jen závidět, neboť cenovka této novinky je s ohledem na nabízenou výbavu velmi atraktivní. V Číně se základní provedení tohoto přístroje nabízí v přepočtu za necelých 11 000 Kč, vrcholná verze pak vyjde na 21 000 Kč.

Klidně i za více než 40 000 Kč

Pro srovnání, zavedené společnosti – jako jsou Apple či Samsung – si za své top modely účtují zpravidla více než 25 000 Kč. Jde přitom o základní verze, za modely s největší pamětí zaplatí případní zájemci klidně i více než 40 000 Kč.

Foto: archív výrobce

Lenovo Z6 Pro

Modelu Z6 Pro přitom nechybí vůbec nic, co by i velmi nároční zákazníci očekávali. Pracovní tempo u tohoto modelu udává procesor Snapdragon 855, který aktuálně patří k těm nejrychlejším čipsetům na světě – jeho osm jader tepe při frekvenci až 2,84 GHz.

Základní provedení má k dispozici 6 GB operační paměti a 128GB úložiště, v prodeji jsou nicméně také verze s 8 GB operační paměti a úložištěm o velikosti 256 GB či s 12 GB operační paměti a 512GB místem pro data.

Velký displej, čtyři hlavní fotoaparáty

Displej nabízí poměr stran 19,5:9 a zakrývá prakticky celou obrazovku. Jde o 6,39palcový dotykový panel s rozlišením Full HD+. Přístroj pohání operační systém Androidu 9 Pie a má k dispozici baterii o velikosti 4000 mAh.

Na zadní straně telefonu se pyšní hned čtyři fotoaparáty. Hlavní senzor nabízí rozlišení 48 MPx a optickou stabilizaci, další 16MPx kamera je napojena na ulraširokoúhlý objektiv, nechybí ani 8MPx teleobjektiv a 2MPx senzor pro měření hloubky ostrosti. Vepředu je pak selfie fotoaparát s rozlišením 32 MPx.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám