Hlavní obsah

Nejlepší telefon od Xiaomi se vyprodal za minutu

Novinky, mif

Společnost Xiaomi uvedla prostřednictvím svého internetového obchodu do prodeje svůj vrcholný model Mi 9. Zájem o novinku byl na domovském čínském trhu tak obrovský, že výrobce musel po 53 sekundách oznámit, že je vyprodáno. Upozornil na to server wccftech.com.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 9

Článek

I když by se většina výrobců radovala, jak úspěšný start novinka má, pro Xiaomi je to horší výsledek než v případě předchůdce. Ten totiž z nabídky internetového obchodu zmizel za pouhých 37 sekund.

O klesající popularitě přesto hovořit nelze, právě naopak – devítka bude pravděpodobně jedním z největších trháků letošního roku. Otazník nicméně visí nad tím, kolik přístrojů šlo v první vlně vlastně do prodeje. Podle serveru wccftech.com mělo jít o zhruba milion kusů.

Velmi atraktivní cenovka

Tak velký zájem není překvapivý, neboť v domovské Číně se přístroj nabízí za 2999 jüanů, což je v přepočtu zhruba 10 000 Kč bez daně. A s ohledem na danou částku je výbava skutečně velmi atraktivní.

Hned na úvod se sluší zmínit, že půjde o jeden z nejvýkonnějších telefonů na trhu. To je zásluha především osmijádrového procesoru Qualcomm Snapdragon 855, který pracuje při taktu až 3 GHz. Dále se počítá s 6 GB operační paměti a 64GB úložištěm. V prodeji by se nicméně měla objevit také verze se 128GB pamětí.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 9

Na první pohled zaujme líbivý design, který kombinuje kovovou a skleněnou konstrukci. Prakticky celou čelní stranu lemuje velký 6,4palcový AMOLED displej s rozlišením Full HD+ (1080 x 2340 pixelů), pouze podél horního okraje je malá kapka, ve které se ukrývá čelní kamera. Zadní strana pak díky speciální povrchové úpravě láká na zajímavé odlesky.

Dalším lákadlem má být u modelu Xiaomi Mi 9 kamera, respektive kamery. Na zadní straně je trojitá optika, která se skládá z hlavního 48MPx fotoaparátu, druhého 16MPx senzoru s širokoúhlým záběrem a konečně 12MPx fotoaparátu s dvojnásobným optickým zoomem.

Podle DxO Mark je nová devítka aktuálně nejlepším telefonem pro natáčení videa na trhu. Mezi fotomobily se pak přístroj umístil jako čtvrtý.

V Česku za pár měsíců

Třešničkou na dortu je pak extrémně výkonné bezdrátové nabíjení. S 20W nabíječkou je možné i bez kabelů dobít novinku za pouhých devadesát minut, o čemž si drtivá většina konkurentů může nechat tak akorát zdát. Akumulátor má přitom kapacitu 3300 mAh.

Pro úplnost dodejme, že přístroj běží pod operačním systémem Android a k dispozici je grafická nadstavba MIUI, jak jsme již u přístrojů od Xiaomi zvyklí.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 9

V Evropě by se měl model Xiaomi Mi 9 začít prodávat v průběhu následujících měsíců. Cena bude kvůli nákladům na dovoz a DPH vyšší, pravděpodobně se bude pohybovat mezi 12 a 14 tisíci korun. Pokud se to potvrdí, půjde o vůbec nejlevnější telefon s extrémně výkonným čipem Snapdragon 855.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám