Hlavní obsah

Líbivý vzhled a příznivá cenovka. Honor se snaží zaujmout s novým smartphonem

Novinky, lez

Premiéru si tento týden odbyl chytrý telefon Honor 10 lite, který rovnou zamířil na pulty obchodů. Kromě příznivé cenovky se snaží zaujmout také líbivým vzhledem či velkým displejem, který zabírá prakticky celou čelní stranu zařízení.

Honor 10 liteVideo: archív výrobce

 
Článek

Honor 10 lite se v tuzemských obchodech nabízí ve dvou provedeních, za 5390 Kč v případě modelu s 32GB pamětí, respektive za 5990 Kč za 64GB variantu. Cenovka je s ohledem na nabízenou výbavu nastavena velmi rozumně.

Uvnitř telefonu tepe výkonný 8jádrový procesor Kirin 710 vyráběný 12nm technologií, díky čemuž zvyšuje účinnost a snižuje spotřebu, a grafický akcelerátor Mali G51. Za pozornost stojí také speciální režim GPU Turbo, který zvýší grafický výkon a zajistí vám stabilně vysokou hladinu FPS.

Foto: archív výrobce

Honor 10 lite

Přístroj sází na design, který je typický z dražších produktových řad – spojení kovového rámu a skleněného těla. Ze skla je i zadní gradientová strana, která vrhá zajímavé barevné efekty.

Prakticky celou čelní stranu pak zakrývá 6,21palcový displej s rozlišením 2340 x 1080 pixelů (standard FHD+). Dotyková plocha tak zabírá 90 % přední strany. Vyzdvihnout si zaslouží také technologie IPS, která je příslibem skvělého barevného podání a širokých pozorovacích úhlů.

Foto: archív výrobce

Honor 10 lite

Ostrůvek s fotoaparátem na čelní straně zabírá jen minimum místa. Konkrétně jde o 24MPx čip s objektivem f/2.0. Vzadu je pak duální senzor, který se skládá z 13 a 2 MPx čipu a je napojen na objektiv se světelností f/1.8.

Fotoaparáty se chlubí podporou umělé inteligence, která poskytne řadu automatických režimů a dokáže spolehlivě rozpoznat scénu. Výrobce se také chlubí, že s AI technologií a osvětlením vytvoříte autoportréty profesionální studiové kvality.

Honor vybavil telefon baterií s kapacitou 3400 mAh. Pokud energie dojde, nastupuje rychlé nabíjení 5V/2A, se kterým nabijete telefon rychle a pohodlně. Samozřejmostí je také čtečka otisků prstů.

Foto: archív výrobce

Honor 10 lite

Může se vám hodit na Zboží:

Reklama

Výběr článků

Načítám