Hlavní obsah

Huawei předstihl Apple, je druhým největším výrobcem mobilů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong

Společnost Huawei předstihla konkurenční Apple v prodejích chytrých telefonů. Čínský výrobce je tak nově dvojkou na trhu, americkému počítačovému gigantu patří až třetí místo. Vyplývá to z údajů analytické společnosti IDC.

Foto: archív výrobce

Huawei P20 Pro

Článek

Absolutní prvenství patří společnosti Samsung, která prodala ve druhém čtvrtletí letošního roku 71,5 miliónu smartphonů. Jihokorejský podnik tedy ovládá 21 procent trhu.

Dvojkou je Huawei s podílem 16 %. Tento výrobce prodal 54,2 miliónu chytrých telefonů, což je meziroční nárůst o 41 procent. Právě díky tomu se Apple posunul až na třetí příčku, prodal pouze 41,3 miliónu mobilů, což odpovídá tržnímu podílu 12 %.

Applu rostly tržby

Že se Applu nedaří prodávat tak, jak si představoval, bylo jasné už z finančních výsledků, které podnik oznámil v pondělí. Výrobce přiznal, že poptávka zaostala za očekáváním. Překvapil však zájem o nejdražší iPhone X, díky čemuž nakonec tržby stouply o 17 procent na 53,3 miliardy USD. [celá zpráva]

Huawei proti tomu sází u svých telefonů na zajímavý poměr cena / výkon, což je i případ vlajkové lodi P20, respektive vylepšeného modelu P20 Pro, který je jako první na světě vybaven hned třemi fotoaparáty.

Foto: archív výrobce

Huawei P20 Pro

Foto: archív výrobce

Huawei P20 Pro

Dva spolupracují dohromady, jeden snímač se tak u smartphonu stará o zachycení barev, druhý pak o získání co nejvěrnějších detailů snímaného obrazu. Toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač. Když oba fotoaparáty spolupracují, dosahují o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů.

Třetí fotoaparát na zadní straně pak funguje jako bezztrátový zoom, je totiž napojen na teleobjektiv s dvojnásobným přiblížením. Má však rozlišení pouze 8 MPx, zatímco druhé dva senzory na zadní straně nabízejí 20 a 40 MPx. Mimochodem fotoaparát na čelní straně nabízí rozlišení 24 megapixelů a je doplněn o funkci vylepšení vzhledu pomocí umělé inteligence.

Více se o vrcholném smartphonu od společnosti Huawei dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Huawei P20 Pro se v obchodech prodává od 16 900 Kč, zatímco Apple si za konkurenční iPhone X naúčtuje takřka 30 tisíc korun.

Apple iPhone XVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám