Hlavní obsah

Xiaomi ukázalo dva nové smartphony, budou lákat na atraktivní cenu a čistý Android

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva smartphony od čínské společnosti Xiaomi si odbyly tento týden premiéru. Oba modely přitom spadají do střední třídy a nabídnou zajímavý poměr cena/výkon, zároveň budou lákat také na čistou verzi operačního systému Android.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi A2

Článek

První novinkou je Xiaomi Mi A2, tento chytrý telefon je v podstatě odvozeninou od modelu Mi 6X, který si odbyl premiéru již v květnu. Sluší se nicméně podotknout, že Mi 6X je určen výhradně pro čínský trh, zatímco novinka se bude prodávat i v Evropě.

Výbavou patří tento model do střední třídy. Pracovní tempo totiž u novinky udává poměrně výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 660, který v základní verzi bude spolupracovat s 4 GB operační paměti. Na výběr nicméně bude také verze s 6GB pamětí. Uživatel bude moci také volit mezi 32GB a 128GB pamětí.

Mi 6X nabídne protáhlý displej s poměrem stran 18:9, úhlopříčkou 5,99“ a rozlišením Full HD+. Mimochodem dotykový panel působí velmi elegantně, a to i díky zaobleným rohům. Rámečky okolo displeje jsou poměrně tenké, především tedy ty na pravé a levé straně.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi A2

Na zadní straně přístroje se pyšní duální fotoaparát, který nabízí rozlišení 12 a 20 Mpx. Optika nabízí světelnost f/1.75, což přijde vhod především za špatných světelných podmínek. Pro úplnost dodejme, že na čelní straně je také fotoaparát s rozlišením 20 Mpx.

Všechny tři senzory mimochodem pochází z dílny společnosti Sony. Fotoaparáty spolupracují se systémem umělé inteligence, která se stará například o automatickou volbu 12 různých portrétních módů a až dvou stovek různých scén.

Jde to ještě levněji

Druhá novinka se jmenuje Xiaomi Mi A2 Lite a jde v podstatě o odlehčenou verzi výše popsaného modelu. Design je nicméně rozdílný, což je zásluha především displeje s úhlopříčkou 5,84“. Ten je totiž v horní části vykrojený, podobně jako u iPhonu X. Rozlišení nicméně zůstalo totožné, tedy Full HD+.

Pracovní tempo udává osmijádrový procesor Snapdragon 625, který bude doplněn o 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor, případně o 4 GB operační paměti a 64GB úložný prostor. Výsadou tohoto smartphonu bude opět čistá verze operačního systému Android.

Xiaomi Mi A2 se bude nabízet v tuzemských obchodech od 6990 Kč, cena verze Mi A2 Lite pak bude startovat na 4990 Kč.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi A2 Lite

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám