Hlavní obsah

Nový retro mobil od Nokie bude dražší než slavný model 3310

Novinky, rim

Nebývalé popularitě se v loňském roce těšil znovuzrozený mobil Nokia 3310, a to především i díky velmi příznivé ceně. Letos je výrobce sebevědomější a cenovku dalšího retro kousku – modelu Nokia 8110 – nastavil o něco výše. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Nokia 8110 4GVideo: Václav Toman, Novinky

 
Článek

Znovuzrozená Nokia 3310 šla v tuzemských obchodech do prodeje v květnu loňského roku. Výrobce tehdy nasadil oficiální cenu velmi příznivě, případní zájemci za přístroj zaplatili 1589 Kč.

Nejen díky zvučnému jménu, ale také pro svou nízkou pořizovací cenu se tento model stal naprostým hitem. V obchodech šlo dlouhé měsíce o nedostatkové zboží. [celá zpráva]

Foto: Jan Sadílek, ČTK

Nokia 8110 4G

To je patrně jeden z hlavních důvodů, proč se výrobce rozhodl nasadit cenovku u modelu Nokia 8110 tentokrát o několik stokorun výše. Podle Zboží.cz totiž přístroj vyjde případné zájemce na baťovských 1999 Kč, tedy bez koruny rovné dva tisíce.

Vzhledem k tomu, že za danou částku přístroj nabízí hned několik prodejců, lze ji považovat prakticky za oficiální cenu. Sluší se nicméně podotknout, že jednotliví obchodníci Nokii 8110 nabízí zatím pouze v rámci předobjednávky. Kdy přesně se novinka začne prodávat, není zatím jasné.

Sází na jednoduchost

Nokia 8110 byla ve své době ztělesněným toho nejlepšího, co bylo možné zakoupit. Znovuzrozený model takové ambice nemá. Na dnešní dobu jde totiž o relativně jednoduchý telefon, který sází především na zvučné jméno ikonickou výsuvnou konstrukci.

Ale přesto má na trhu jistě důležité místo. Jde totiž o jakýsi můstek mezi klasickými chytrými telefony a jednoduchými tlačítkovými mobily. Přístroji nechybí nic, co by majitelé očekávali od moderních telefonů.

Foto: Jan Sadílek, ČTK

Nokia 8110 4G

Foto: Profimedia.cz

Nokia 8110

Novinka podporuje rychlý mobilní internet ve 4G sítích. Majitelé tedy mohou i z tohoto relativně „hloupého ”telefonu přistupovat snadno na internet. K dispozici jsou i funkce známé z plnokrevných smartphonů, například Google Assistant, Google Search, Google Maps, Facebook nebo Twitter. Samozřejmostí je také práce s e-maily.

Skalní fanoušky potěší jistě také fakt, že Nokia 8110 přináší zcela novou verzi populární hry Had. Prohánět ústřední příšerku tohoto světoznámého titulu tak budou moci majitelé telefonu na barevném displeji.

Nokia 3310 (2017)Video: Nokia Mobile

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám