Hlavní obsah

MWC 2018: Legendární Nokia 8110 se vrací v moderní verzi. Nabízí internet a nového Hada

Novinky, ort
Barcelona

Společnost HMD Global, která produkuje telefony Nokia, vzbudila ve španělské Barceloně pořádný rozruch. Po loňské úspěšné premiéře reinkarnovaného modelu 3310 totiž letos oživila na veletrhu MWC 2108 další legendu, na pulty obchodů tak zamíří dříve velmi populární manažerský mobil Nokia 8110. Ten byl samozřejmě od základu přepracován.

Nokia 8110 4GVideo: Václav Toman, Novinky

 
Článek

Nokia 8110 byla ve své době ztělesněným toho nejlepšího, co bylo možné zakoupit. Znovuzrozený model takové ambice nemá. Na dnešní dobu jde totiž o relativně jednoduchý telefon, který sází především na zvučné jméno ikonickou výsuvnou konstrukci.

Ale přesto má na trhu jistě důležité místo. Jde totiž o jakýsi můstek mezi klasickými chytrými telefony a jednoduchými tlačítkovými mobily. Výrobce v Barceloně zdůrazňoval, že přístroji nechybí nic, co by majitelé očekávali od moderních telefonů.

Foto: Jan Sadílek, ČTK

Nokia 8110 4G

Rychlý internet a nový Had

Narážel přitom především na to, že novinka podporuje rychlý mobilní internet ve 4G sítích. Majitelé tedy mohou i z tohoto relativně „hloupého ”telefonu přistupovat snadno na internet. K dispozici jsou i funkce známé z plnokrevných smartphonů, například Google Assistant, Google Search, Google Maps, Facebook nebo Twitter. Samozřejmostí je také práce s e-maily.

Skalní fanoušky potěší jistě také fakt, že Nokia 8110 přináší zcela novou verzi populární hry Had. Prohánět ústřední příšerku tohoto světoznámého titulu tak budou moci majitelé telefonu na barevném displeji.

Nokia 8110 bude dostupná ve dvou barevných provedeních Traditional Black a Banana Yellow. Nad oficiální dostupností a pořizovací cenou však zatím visí otazník.

Foto: Jan Sadílek, ČTK

Nokia 8110 4G

Foto: Profimedia.cz

Nokia 8110

Nokia 3310 byla hit

Lze nicméně očekávat, že novinku by mohl výrobce nabízet za méně než dva tisíce korun. Takto příznivou cenu totiž nastavil i loni u reinkarnovaného modelu Nokia 3310. Ta se i díky příznivé cenovce stala loni naprostým hitem. V obchodech šlo dlouhé měsíce o nedostatkové zboží. [celá zpráva]

Sluší se nicméně připomenout, že u Nokie 3310 na legendární mobil odkazovalo snad jen jméno. Pryč jsou ostře řezané linie, nahradily je zaoblené linky a celkově velmi úzká konstrukce. Popravdě nebýt tradičního bílého rámečku, který obklopuje displej a plynule přechází až do oblasti tlačítek, k legendě by novinku přirovnal patrně jen málokdo.

Uvnitř přístroje se událo také mnoho změn. Alespoň v rychlosti připomeňme, že předchůdce měl 1,5palcový displej s rozlišením 84 x 84 obrazových bodů. A byl vcelku pochopitelně černobílý. Novinka je již barevná, je větší (2,4 palce) a navíc má i vyšší rozlišení – 240 x 320 pixelů.

Nokia 3310 (2017)Video: Nokia Mobile

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám