Hlavní obsah

T-Mobilu přibylo 128 tisíc zákazníků. Tržby vzrostly na 20 miliard korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost T-Mobile se ve čtvrtek pochlubila hospodářskými výsledky za první tři čtvrtletí letošního toku. Za uplynulých devět měsíců podniku přibylo 128 000 nových mobilních zákazníků a celkové tržby vzrostly meziročně o 3,2 % na bezmála 20 miliard korun.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Logo společnosti T-Mobile

Článek

Tržby za uplynulých devět měsíců tvořily 19,99 miliardy korun. I přesto provozní zisk (EBITDA) klesl o 2,8 procenta na 8,11 miliardy korun.

Největším byznysem jsou pro růžového operátora mobilní služby, u kterých zisk naopak stoupl na 14,05 miliardy. To je meziroční nárůst o 2,4 procenta. Průměrná útrata jednoho zákazníka se zvýšila o pouhou jednu korunu na 255 Kč měsíčně.

T-Mobile je aktuálně největším tuzemským mobilním operátorem, aktuálně má podnik 6,2 miliónu mobilních zákazníků. Z toho více než 3,8 miliónu tvoří účastníci s tarifní smlouvou, zbytek pak využívá předplacené služby.

T-Mobile na začátku roku 2017 představil nabídku pevného připojení vzduchem skrze mobilní síť. Tento typ připojení používá aktuálně 18 000 lidí, po připočtení lidí využívajících xDSL služby se k internetu prostřednictvím sítí růžového operátora připojuje 161 000 zákazníků.

Daří se i konkurenci

Konkurenční společnost O2 zvýšila za uplynulých devět měsíců čistý zisk o 2,5 procenta na 4,1 miliardy korun. Konsolidované výnosy mu vzrostly meziročně o 0,6 procenta na 27,9 miliardy Kč.

Vodafone zatím své hospodářské výsledky za uplynulé tři kvartály neoznámil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám