Hlavní obsah

Nové iPhony netáhnou, ukazují prodeje v Česku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O Nový iPhone 8 byl u tuzemských operátorů menší zájem než o jeho předchůdce v minulém roce. Část zákazníků totiž čeká na nedávno oznámenou novinku iPhone X, která se na trh dostane na začátku listopadu. Vyplývá to z informací firem.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Nový iPhone 8

Článek

IPhone 8 se v tuzemské obchodní síti objevil minulý pátek, týden po uvedení na domácím trhu v USA. I tam jej provázel slabší zájem oproti předchozím modelům. Vedle brzkého příchodu dalšího modelu, hraje podle expertů roli i vyšší cena a málo převratných novinek.

"Celkově je zájem o novou řadu v souvislosti s očekávaným příchodem iPhone X o něco menší. Letos však vidíme několikanásobně vyšší poměr zájmu o větší model Plus," uvedla mluvčí O2 Lucie Pecháčková. Podle Veroniky Exnerové z Vodafonu se nejvíce prodával model 8 Plus, v kapacitě 64 GB a v barvě space gray.

IPhone 8 je zatím nejdražším telefonem od Applu. Jeho prodejní cena startuje na 20 990 korunách a model Plus s nejvyšší kapacitou 256 GB je pak za 28 490 Kč.

Apple iPhone XVideo: archív výrobce

Co umí nové osmičky?

Nové iPhony 8 a 8 Plus se velmi podobají svým předchůdcům. První má 4,7palcový displej, druhý 5,5palcový. Velikosti nových jablečných smartphonů jsou tedy úplně stejné jako u loňských modelů.

Velmi podobný je i vzhled, zadní strana je však nově skleněná.

Vylepšení se dočkaly fotoaparáty. Menší osmička má rozlišení 12 megapixelů a je napojena na objektiv se světelností F1,8. Duální objektiv u větší verze 8 Plus pak nabízí světelnost F2,8. Stejné osmimegapixelové rozlišení pak nabízí i přední selfie kamera.

Oba nové iPhony nabízejí navíc vyšší výkon, voděodolnost a podporují bezdrátové nabíjení.

Foto: archív výrobce

Nové iPhony s pořadovým číslem osm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám