Hlavní obsah

Xiaomi Mi A1 láká především na nízkou cenu. A slušnou výbavu

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci se v poslední době předhánějí, kdo nabídne výkonnější telefon s atraktivnějšími funkcemi. V záplavě nových vlajkových lodí se však objevila i novinka, která pro změnu láká na velmi příznivou cenovku. Výbava modelu Xiaomi Mi A1 je přitom velmi slušná.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi A1

Článek

Novinka od čínské společnosti Xiaomi se prodává za doporučenou cenu 6490 Kč. Na trhu jsou dnes samozřejmě k dostání ještě citelně levnější přístroje, ale model Mi A1 nabízí velmi slušnou hardwarovou výbavu.

Srdcem celého přístroje je osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 625, jež pracuje při taktu až 2 GHz. Ten je doplněn o 4 GB operační paměti a 64GB úložný prostor. V zařízení je nahrán čistý Android, právě absence jakýchkoliv dalších aplikací nahrává svižnému chodu této novinky.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi A1

Xiaomi Mi A1 dále láká na 5,5palcový displej s rozlišením Full HD, tedy 1920 x 1080 obrazových bodů.

Velmi zajímavá je i zadní strana přístroje. Nachází se na ní totiž duální fotoaparát s rozlišením 2 x 12 megapixelů. Díky němu telefon dokáže pracovat s optickým zoomem, je s ním tedy možné přibližovat focené předměty stejně jako s klasickým kompaktem. Přední fotoaparát pak nabízí rozlišení pět megapixel.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi A1

Ve výbavě dále nechybí čtečka otisků prstů či bezdrátové standardy WiFi a Bluetooth. Potěší také podpora rychlého mobilního internetu LTE. Akumulátor telefonu má kapacitu 3080 mAh a navíc nabízí rychlonabíjení.

Nový chytrý telefon Xiaomi Mi A1 přichází na tuzemský trh jen krátce poté, co výrobce představil nový přenosný počítač Mi Notebook Pro. Ten je přímou konkurencí pro MacBook Pro od Applu. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Notebook Pro

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám