Hlavní obsah

Zájem Čechů o novou Nokii 3310 předčil očekávání prodejců

Zájem Čechů o novou verzi kdysi populárního telefonu Nokia 3310 předčil očekávání obchodníků. Jednotliví prodejci registrují stovky předběžných objednávek.

Nokia 3310 (2017)Video: Nokia Mobile

 
Článek

Tlačítkový přístroj odkazující na legendární Nokii 3310 je v nabídce několika obchodníků, zatím však pouze v rámci předobjednávky. Samotný prodej začne až v průběhu června. Doporučená cena je 1599 Kč.

„Návrat telefonu Nokia 3310 na trh vzbudil enormní zájem, jen za poslední týden si ho předobjednaly stovky zákazníků a zařadil se mezi tři nejvyhledávanější produkty na CZC.cz," uvedl marketingový ředitel e-shopu Michal Gabriel.

Zákazníky je telefon podle něj vyhledáván zejména kvůli svému legendárnímu předchůdci, sázce na jednoduchou koncepci a výdrži baterie.

Foto: Archív výrobce

Novodobá Nokia 3310

Také Mall.cz za minulý týden eviduje stovky předběžných objednávek přístroje. „Nejen nostalgické vzpomínky, ale i nízká cena, za kterou se tento telefon prodává, jsou pro zákazníky velice atraktivní. O model mají stejnou měrou zájem jak ženy, tak muži," uvedl mluvčí společnosti Jan Řezáč.

Datart velkou poptávku očekával. „Skutečný zájem však předčil všechna naše očekávání," řekla mluvčí firmy Iva Pavlousková. Největší poptávka je podle ní o model na dvě sim karty v modré barvě. Dodala, že firma u tlačítkového telefonu systém předběžných objednávek použila poprvé.

Nokia 3310 se značně změnila

Ve srovnání se svým předchůdcem se Nokia 3310 změnila doslova k nepoznání. Tytam jsou ostře řezané linie, nahradily je zaoblené linky a celkově velmi úzká konstrukce. Popravdě, nebýt tradičního bílého rámečku, který obklopuje displej a plynule přechází až do oblasti tlačítek, k legendě by novinku přirovnal patrně jen málokdo.

Foto: archív výrobce

Novodobá Nokia 3310

Uvnitř přístroje se událo také mnoho změn. Alespoň v rychlosti připomeňme, že předchůdce měl 1,5palcový displej s rozlišením 84 × 84 obrazových bodů. A byl vcelku pochopitelně černobílý. Novinka je již barevná, je větší (2,4 palce), a navíc má i vyšší rozlišení – 240 × 320 pixelů.

Tím přehled vylepšení pochopitelně nekončí. Na zadní straně přibyl fotoaparát s rozlišením 2 MPx, který dokáže natáčet i videa. Přístroj je navíc možné snadno připojit k počítači prostřednictvím dodávaného USB kabelu. Poslouží také jako multimediální přehrávač, především hudbu je možné uložit na paměťovou kartu.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám