Hlavní obsah

Galaxy Note 7 se má začít opět prodávat. Už prý nebude nebezpečný

Novinky, ort

Společnost Samsung se chystá proměnit s pomocí aktualizace nebezpečné chytré telefony Galaxy Note 7 v nefunkční cihly. Na omylu by byl však ten, kdo by si myslel, že o sedmičce už nikdy neuslyšíme. Jihokorejský elektronický gigant již totiž spřádá plány, jak ji opět dostat na pulty obchodů.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

 
Článek

Kauza okolo smartphonů Galaxy Note 7 se táhne už od loňského září, kdy se některé přístroje přehřívaly a jiné dokonce začaly kvůli vadným bateriím hořet. Nepomohlo ani to, když se výrobce snažil přístroje opravit a znovu uvést do prodeje. Problémy přetrvávaly.

Zástupci společnosti Samsung se tak odhodlali v letošním roce k radikálnímu kroku. Nebezpečné přístroje, které lidé podniku stále ještě nevrátily, na dálku vyřadí z provozu. Jednoduše jim prostřednictvím aktualizace zcela zakážou nabíjení. [celá zpráva]

Mohlo by se tak zdát, že to bude definitivní tečka za celou kauzou. Plány znovuuvedení modelu Galaxy Note 7 však výrobce stále ještě nevzdává.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Samsung Galaxy Note 7

Jako repasovaný přístroj

Na oficiálním blogu firmy to potvrdili zástupci jihokorejského elektronického gigantu. „Opakované uvedení Galaxy Note 7 na trh jako repasovaného modelu? Bude záležet na konzultacích s regulačními orgány, operátory a pochopitelně také na poptávce na jednotlivých trzích,“ stojí v zápisku.

„Podle toho upřesníme trhy, kde se repasovaný Galaxy Note 7 objeví. A to včetně data zahájení prodeje,“ uvedli zástupci podniku s tím, že nevylučují ani takový scénář, že by se repasované přístroje nabízely jen v rámci nějakého pronájmu.

Špičkový hardware

Galaxy Note 7 měl být hlavním tahákem společnosti Samsung před Vánocemi. Lákal na 5,7palcový displej s rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Dotykový panel byl přitom zakřivený – plynule přecházel z přední části na bočnice.

Displej na bočnicích měl být stejně jako u modelu Galaxy S7 využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Galaxy Note 7

Přístroj navíc patřil k těm nejvýkonnějším smartphonům na trhu, což byla zásluha především osmijádrového procesoru Exynos 8 Octa 8890, který pocházel přímo z dílen společnosti Samsung. Čtyři jádra byla taktována na 2,3 GHz a další čtyři na 1,6 GHz.

Ve stejné konfiguraci by se měl pravděpodobně na pultech obchodů objevit i repasovaný model s novými bateriemi, které již nebudou nebezpečné.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Od začátku všechno špatně…

Samsung Galaxy Note 7 se začal prodávat na konci srpna, prakticky okamžitě byl však z pultů obchodů stažen, protože se u něj začaly projevovat vady napevno zabudovaného akumulátoru. Baterie se přehřívaly a v několika desítkách případů začaly hořet. Někteří uživatelé dokonce hovoří přímo o explozích.

Samsung přesto nechtěl sedmičku pohřbít. Zkraje října se tak na pulty obchodů tyto modely opět dostaly. Tentokrát však s novými bateriemi, které již neměly obsahovat žádné defekty.

Bohužel se však ukázalo, že to není pravda. Přístroje se opět přehřívaly, v některých případech začaly i hořet. Sen o vážném konkurentovi pro iPhone 7 a 7 Plus se rozplynul. Zástupci jihokorejského elektronického gigantu byli nuceni prodej i výrobu ukončit a vyzvali uživatele, aby vadné modely vrátili. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám