Hlavní obsah

Telefony od Googlu mají problém. Samovolně se vypínají

Novinky, chm

Nepříjemné problémy řeší majitelé smartphonů od společnosti Google. Model Nexus 6P, který ještě vloni představoval to nejlepší v nabídce zmiňované americké společnosti, se totiž začal samovolně vypínat. Na zahraničních diskusních fórech si na to stěžovalo hned několik uživatelů.

Foto: archív výrobce

Nexus 6P

Článek

K samovolnému vypínání dochází i v případech, kdy má chytrý telefon dostatečnou kapacitu baterie.

Zajímavé přitom je, že si na problémy stěžují pouze uživatelé, kteří aktualizovali své přístroje na nejnovější verzi operačního systému Android. Chybu tak podle všeho obsahuje právě zmiňovaná aktualizace.

Foto: archív výrobce

Nexus 6P

Logicky by tak měl pomoci opětovný přechod na starší verzi operačního systému. Zkušenosti z praxe však ukazují, že tomu tak není. Když již byl na přístroji upgrade jednou proveden, problémy se projevují neustále.

Je tedy vcelku pravděpodobné, že dotčené telefony mají nějaký hardwarový problém, o kterém se doposud nevědělo. Ten se projevil až ve chvíli, kdy proběhla aktualizace na nejnovější verzi operačního systému.

Výrobce Nexusu 6P se zatím oficiálně k problémům nijak nevyjádřil. Jisté tak není ani to, zda ohnuté přístroje bude možné reklamovat.

Co umí Nexus 6P?

Přestože byl Nexus 6P představen už v loňském roce, svou výbavou stále patří k těm nejlepším smartphonům na trhu. V jeho vnitřku se ukrývá osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810, jehož čtyři jádra jsou taktována na 1,8 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici má tento výkonný čip 3 GB operační paměti a paměť od velikosti 32 GB do 128 GB.

Stroj má 5,7palcový dotykový displej, který nabízí vysoké rozlišení 2560 x 1440 obrazových bodů a technologii AMOLED pro co nejvěrnější zobrazení barev.

Hlavní fotoaparát na zadní straně telefonu má rozlišení 12,3 megapixelu, nabízí světelnost f/2.0, laserový autofokus a dvojitý blesk. Při 30 snímcích za sekundu je s ním možné natáčet i 4K videa. Senzor na čelní straně pak nabízí rozlišení osm megapixelů.

Podle nákupního rádce Zboží.cz se v tuzemských obchodech Nexus 6P prodává za 12 100 Kč.

Foto: archív výrobce

Nexus 6P

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám