Hlavní obsah

Za vzněcování iPhonu 6 nemůžeme, tvrdí Apple

Novinky, mif

Šanghajská rada pro ochranu spotřebitelů varovala před problémy, které se týkají přehřívání chytrých telefonů iPhone 6. Ty se mohou v některých případech dokonce i vznítit. Apple však nyní toto nařčení odmítl s tím, že problémy s akumulátory smartphonů mohou být způsobeny pouze vnějšími vlivy. A za ty prý americký počítačový gigant nemůže.

Foto: mif, Novinky

Apple iPhone 6

Článek

Firma s logem nakousnutého jablka se všemi případy, kdy telefony začaly hořet, důkladně zabývala. Prakticky vždy se však ukázalo, že iPhony 6 začaly hořet až poté, co došlo k jejich fyzickému poškození.

To jinými slovy znamená, že šlo o přístroje, u kterých byly některé díly měněny – například po pádu. Ani v jednom ze zaznamenaných případů se tak nejednalo o nové kusy, které byly vybaveny výhradně originálními díly.

Foto: mif, Novinky

Nový iPhone 6

Zástupci Applu nicméně uvedli, že celým případem se bude podnik dále zabývat.

Sluší se připomenout, že americký počítačový gigant se rozhodl již na konci minulého měsíce měnit baterie v iPhonech 6S, které se dostaly na pulty obchodů v září a říjnu loňského roku. Apple nicméně tvrdí, že závada nepředstavuje bezpečnostní riziko. [celá zpráva]

Nebezpečný Galaxy Note 7

Debata o vadných akumulátorech je v posledních měsících velmi ožehavá, a to především kvůli smartphonu Galaxy Note 7. Ten se začal prodávat na konci srpna, prakticky okamžitě byl však z pultů obchodů stažen, protože se u něj začaly projevovat vady napevno zabudovaného akumulátoru.

Baterie se přehřívaly a v několika desítkách případů začaly hořet. Někteří uživatelé dokonce hovoří přímo o explozích.

Foto: Andrew Zuis, ČTK/AP

U některých chytrých telefonů Samsung Galaxy Note 7 se vznítily i vyměněné baterie, které měly být bezpečné.

Samsung přesto nechtěl sedmičku pohřbít. Zkraje října se tak na pulty obchodů tyto modely opět dostaly. Tentokrát však s novými bateriemi, které již neměly obsahovat žádné defekty.

Bohužel se však ukázalo, že to není pravda. Přístroje se opět přehřívaly, v některých případech začaly i hořet. Sen o vážném konkurentovi pro iPhone 7 a 7 Plus se rozplynul. Zástupci jihokorejského elektronického gigantu byli nuceni  prodej i výrobu ukončit. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám