Hlavní obsah

Samsung pozastavil produkci nebezpečného telefonu. Opět

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Problémy Samsungu týkající se nebezpečného telefonu Galaxy Note 7 stále nekončí. Přehříváním, které může vést i k požáru, trpí totiž i vyměněné modely. Ty měly být podle výrobce již bezchybné. Jihokorejský elektronický gigant byl proto nucen v pondělí ukončit produkci.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

 
Článek

K tomuto radikálnímu kroku se vedení společnosti Samsung odhodlalo podle agentury Reuters bez sdělení jakýchkoli podrobností.

Jihokorejský elektronický gigant pouze stoicky uvedl, že „harmonogram produkce byl dočasně upraven“. S největší pravděpodobností tak jde o přímou reakci na problémy s vyměněnými kusy, které se objevily v minulých týdnech.

Vyměněné telefony s novou baterií distribuoval Samsung v průběhu několika minulých týdnů. Už na konci září si nicméně někteří uživatelé stěžovali, že problémy jsou i s novými mobily. Přístroj například při vyšším zatížení začne hřát, je prý dokonce velmi nepříjemné držet jej v ruce. Teplota nicméně není tak vysoká, aby se mohl přístroj vznítit, jako tomu bylo v několika desítkách případů dříve, informoval tehdy deník Korean Herald.

Zlom nastal až minulý týden, kdy bylo evakuováno letadlo společnosti Southwest Airlines na letišti v Louisville v americkém státě Kentucky, a to kvůli chytrému telefonu Galaxy Note 7. Přestože jej pasažér nepoužíval, telefon se začal přehřívat a nakonec doutnat.

Přestože to Samsung ještě oficiálně nepotvrdil, podle pasažéra mělo jít o již vyměněný přístroj, který podobnými problémy trpět neměl. [celá zpráva]

Takto vypadal přehřívající se přístroj od Samsungu na palubě letadla.

Problémová sedmička

Galaxy Note 7 se začal prodávat už na přelomu srpna a září. Téměř okamžitě byl ale prodej ukončen, protože sedmička měla vážné výrobní vady týkající se napevno zabudovaného akumulátoru. Baterie se přehřívaly a v několika desítkách případů dokonce začaly hořet.

Kvůli vadnému akumulátoru již došlo dokonce k několika požárům. Baterie ze sedmičky měla pravděpodobně na svědomí i shoření vozu Jeep Grand Cherokee v USA. [celá zpráva]

Takto dopadl vůz po požáru.

Jihokorejský elektronický gigant se proto odhodlal k radikálnímu kroku. Více než 2,5 miliónu chytrých telefonů stáhl z trhu a novopečeným majitelům nabídl výměnu či finanční kompenzaci.

Samsung přesto nechtěl sedmičku pohřbít. Měla být totiž hlavním konkurentem pro nové iPhony od Applu, proto začal na pulty obchodů v říjnu dodávat nové modely s vyměněnými akumulátory. Ani ty ale podle všeho nejsou zcela v pořádku.

Co chytrý telefon Galaxy Note 7 umí, se dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám