Hlavní obsah

Desítky lidí musely opustit letadlo kvůli doutnajícímu telefonu od Samsungu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Evakuaci letadla společnosti Southwest Airlines na letišti v Louisville v americkém státě Kentucky si vyžádal ve středu vadný telefon od společnosti Samsung. Přístroj byl údajně přehřátý a doutnal. Letadlo, které mělo namířeno do Baltimoru v Marylandu, tak muselo kvůli výrobní vadě telefonu kvapem opustit všech 75 cestujících a posádka.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

 
Článek

Podle kapitána letadla Kevina Fletchera se nikomu nic nestalo a letoun se mohl do Baltimoru po vyvětrání kouře vypravit. Až na propálený koberec z toho, jak cestující přehřátý mobil od Samsungu upustil na podlahu.

Informovala o tom agentura AP, aniž by upřesnila, o jaké zařízení od jihokorejské firmy se jedná.

Takto vypadal přehřívající se přístroj od Samsungu na palubě letadla.

Server The Verge nicméně upozornil na to, že šlo o problémový Galaxy Note 7. To dokazuje i snímek, který tento technologický portál zveřejnil na Twitteru. Navíc mělo jít o již vyměněný model, který žádným defektem baterie trpět neměl.

Že šlo o skutečně vyměněný přístroj, zástupci jihokorejského elektronického gigantu nepotvrdili.

„Dokud se nám nepodaří postižený telefon získat a prověřit, tak nemůžeme potvrdit, že tento incident způsobil nový Note7. Spolupracujeme ale s úřady i leteckou společností Southwest, abychom zařízení získali co nejdříve. Jakmile přístroj prověříme, poskytneme další informace,“ uvedl pro Novinky.cz Ondřej Koubek z českého zastoupení Samsungu.

Problémový Note 7

U modelu Galaxy Note 7 jihokorejský elektronický gigant řeší několik posledních týdnů problém s přehřívajícími se bateriemi, které mohou dokonce i explodovat. Samsung již stáhl z prodeje a uživatele vyzval, aby vadné přístroje vyměnili za jiné, nebo požádali o finanční kompenzaci.

Této nabídky však například v Evropě doposud využilo jen 57 % uživatelů. Kvůli vadnému akumulátoru přitom již došlo k několika požárům. Baterie ze sedmičky měla pravděpodobně na svědomí například shoření vozu Jeep Grand Cherokee v USA. [celá zpráva]

Takto dopadl vůz po požáru, který údajně způsobil chytrý telefon.

Tento týden byl nicméně prodej modelu Galaxy Note 7 opět zahájen. Přístroj má mít podle zástupců firmy úplně nové baterie, které nejeví žádné známky přehřívání, ani jiné problémy.

Pokud na palubě letadla skutečně začal doutnat již vyměněný přístroj, má jihokorejský elektronický gigant zaděláno na pořádný problém.

Před používáním chytrého telefonu Galaxy Note 7 varovala i americká Komise pro bezpečnost spotřebních výrobků (CPSC), která pravidelně upozorňuje na nebezpečné výrobky na trhu. Ještě předtím zakázaly používat tento smartphone americké aerolinky. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám