Hlavní obsah

Dva objektivy táhnou. Vlajkovou loď Huawei P9 si koupilo už šest miliónů lidí

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zástupci společnosti Huawei mohou slavit. Zájem o novou vlajkovou loď zvanou P9 je poměrně vysoký, tento smartphone si totiž podle serveru GSM Arena koupilo už více než šest miliónů lidí. Tím se z něj stal nejúspěšnější chytrý telefon v historii tohoto čínského výrobce.

BEZ KOMENTÁŘE: Chytrý telefon Huawei P9Video: Huawei

 
Článek

Huawei P9 se na vybraných zahraničních trzích začal prodávat před pěti měsíci. Například v Česku byla však tato novinka dostupná až v květnu. [celá zpráva]

Šest miliónů se nemusí zdát v porovnání s některými úspěšnějšími konkurenty příliš mnoho. Připomeňme například, že konkurenční Apple pokořil milník deseti miliónů prodaných iPhonů 6S a 6S Plus za pouhé tři dny. Na poměry společnosti Huawei jde však jednoznačně o úspěch a zároveň to ukazuje, že zájem o čínské smartphony roste.

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Huawei P9 láká v první řadě na poměrně slušnou hardwarovou výbavu. Základem je osmijádrový procesor Huawei Kirin 955, u kterého jsou čtyři jádra taktována na 2,5 GHz a další čtyři na 1,8 GHz. Tento čip má k dispozici 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor.

Dotykový displej, jehož úhlopříčka dosahuje hodnoty 5,2 palce, nabízí Full HD rozlišení. Všechny zmiňované komponenty se ukrývají v těle z leteckého hliníku. Rozměry zařízení jsou 145 x 70,9 x 6,95 mm, přístroj je tedy velmi tenký. Hmotnost činí 144 g. Vše běží pod operačním systémem Android 6.0.

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Jednou z největších předností novinky je duální fotoaparát, na jehož vývoji se podílela známá fotografická společnost Leica. Na zadní straně smartphonu tak nalezneme hned dva objektivy, jeden se stará o zachycení barev, druhý pak o získání co nejvěrnějších detailů snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač.

Když oba fotoaparáty spolupracují, měly by podle výrobce dosahovat o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů. Dokážou prý zachytit více světla i detailů a zároveň vynikají při pořizování momentek za špatných světelných podmínek.

Jedním z dalších lákadel modelu P9 je dozajista i příznivá cena. Podle nákupního rádce Zboží.cz se dá tento smartphone sehnat už od 11 590 Kč. Vlajkové lodi konkurenčních výrobců se přitom často nabízejí klidně i za dvojnásobek.

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám