Hlavní obsah

Zájem o nový phablet od Samsungu je rekordní

Novinky, ort

Nový phablet Galaxy Note 7 od společnosti Samsung se ještě nezačal ani prodávat, přesto je zájem o něj rekordní. Dokládá to počet předobjednávek, který je údajně ještě vyšší než v případě vrcholných modelů Galaxy S7 a S7 edge. Upozornil na to server The Korea Herald.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

 
Článek

Zástupci jihokorejského elektronického gigantu zatím přesné informace o objednávkách neprozradili.

Podle serveru The Korea Herald se nicméně počet předobjednávek vyšplhal na více než 200 tisíc. Lze předpokládat, že podobně vysoký zájem budou mít o model Note 7 lidé také v dalších státech světa. Celkově by se tak předobjednávky měly šplhat do miliónů.

Tak vysoký zájem o novinku mají lidé pravděpodobně i díky tomu, že v rámci předobjednávky získají zadarmo jako dárek virtuální brýle Gear VR, které jinak stojí několik tisíc korun. Tato akce platí u vybraných prodejců i v tuzemsku, fyzicky skladem však nový phablet budou obchodníci mít až zkraje září.

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

Zájem lidí nebrzdí evidentně ani fakt, že svou cenou se novinka může měřit s těmi nejdražšími smartphony na trhu. Například v českých obchodech se podle nákupního rádce Zboží.cz nabízí Note 7 za 23 790 Kč.

Novinka má 5,7palcový displej s rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Dotykový panel je přitom zakřivený – plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být stejně jako u modelu Galaxy S7 využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Vysoký výkon

Přístroj má být tím nejvýkonnějším, co bude v několika nadcházejících měsících na pultech obchodů k dostání. To má být zásluha především osmijádrového procesoru Exynos 8 Octa 8890, který pochází přímo z dílen společnosti Samsung. Čtyři jádra budou taktována na 2,3 GHz a další čtyři na 1,6 GHz.

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

Do vínku dále tento stroj dostal 4 GB operační paměti, úložný prostor se pak chlubí kapacitou 64 GB. Verze s jinou velikostí se nabízet nebude. K dispozici  pro ukládání dat budou nicméně i paměťové karty, zabudovaná čtečka nechybí.

Galaxy Note 7 láká také na certifikaci IP68, tedy na zvýšenou odolnost proti vodě a prachu. Výrobci se ji podařilo do těla zařízení dostat, aniž by nějak narušil líbivý vzhled. Phablet díky tomu může být ponořen do hloubky 1,5 metru po dobu 30 minut.

Co jsou to phablety?

Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do 5,5 palce. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.

Displeje phabletů mají velikost od šesti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv s sebou.

Podrobné představení modelu Galaxy Note 7 naleznete v našem předchozím článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám