Hlavní obsah

Britský bar blokuje signál pro telefony, aby se lidé více bavili

Majitel baru v hrabství Sussex se rozhodl blokovat signál mobilních telefonů, aby podpořil komunikaci návštěvníků mezi sebou. Na stěny svého baru nechal Steve Tyler umístit stříbrnou folii a na strop měděné drátěné pletivo. Vytvořil tak kolem svého baru Gin Tub jakousi Faradayovu klec, píše na svých stránkách BBC.

Foto: The Gin Tub

Bar Gin Tub

Článek

Tyler uvádí, že už ho unavovali lidé, kteří přišli do baru a nebavili se spolu, ani s nikým jiným. "Viděl jsem, že se to postupně zhoršuje a pomyslel jsem si 'chci to zastavit'," řekl Tyler BBC. A k tomu, aby přiměl lidi komunikovat mezi sebou, si nevybral běžnou rušičku signálu, ale zvolil neobvyklý postup za pomoci měděného pletiva na principu Faradaovy klece.

Pro závislé na telefonování plánuje Tyler zřídit venku místo pro telefonování, podobně jako mají své místo vyhrazené kuřáci. A pro případ nouzového volání má bar zřízenou pevnou telefonní linku, dodává.

Odezva zákazníků byla podle Tylera ohromující. A zatím měl jen jednu stížnost, a to od zákaznice, které se nelíbilo, že má signál. "Přesunuli jsme ji k jinému stolu," dodává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám