Hlavní obsah

Apple zveřejnil české ceny iPadu Pro a iPhonu SE

Novinky, chm

V pondělí si odbyly premiéru dvě novinky společnosti Apple – chytrý telefon iPhone SE a počítačový tablet iPad Pro. Přestože většinou na informace o přesných cenách musí tuzemští zákazníci čekat klidně i několik týdnů, letos je tomu jinak. Ceny obou novinek byly oficiálně oznámeny.

BEZ KOMENTÁŘE: Nový iPad Pro Video: Apple

 
Článek

Obě nová zařízení s logem nakousnutého jablka se v internetovém obchodu společnosti Apple objevily v noci z pondělí na úterý, tedy pouhých pár hodin po samotné tiskové konferenci.

Nový iPad Pro se bude prodávat v šesti různých verzí, které se od sebe budou lišit kapacitou úložného prostoru a typem připojení. Každá z nich navíc bude dostupná v jedné ze čtyř barev – ve stříbrné, zlaté, vesmírně šedé a růžově zlaté.

Foto: repro Apple

Cenová nabídka iPadu Pro

Základní model s kapacitou 32 GB a wi-fi připojením bude stát 18 790 Kč. 128GB verze pak 23 590 Kč a za 256GB úložný prostor už zájemci zaplatí 28 390 Kč.

V případě verze s wi-fi a LTE modemem, tedy slotem pro SIM kartu, už se cena lehce přehoupne přes pomyslnou hranici třiceti tisíc korun. To je případ 256GB modelu, který bude stát 32 390 Kč. 32 GB vyjde na 22 790 Kč a 128 GB na 27 590 Kč.

Kdy přesně se objeví menší iPad Pro na pultech tuzemských obchodů, výrobce zatím neprozradil. Stát by se tak mělo ale maximálně v horizontu několika týdnů.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Menší iPad Pro

Nejlevnější iPhone v historii Applu

Ceny iPhonu SE jsou vyšší, než za kolik se v přepočtu bude novinka nabízet v zahraničí. Stále jde však o nejlevnější jablečný smartphone v celé historii Applu. Základní model s 16GB pamětí bude stát 12 990 Kč, za 64GB verzi pak zájemci zaplatí 16 190 Kč.

Cena pohybující se pod hranicí 13 tisíc korun je příjemným překvapením. Levný jablečný smartphone se totiž Apple snažil nabídnout i v minulosti, iPhone 5C byl však v roce 2013 velkým zklamáním. Tehdy jej americký počítačový gigant prodával za více než 15 000 korun, což bylo na jeho hardwarovou specifikaci přece jen poměrně dost.

Foto: repro Apple

Nabídka iPhonu SE pro tuzemský trh

Novým modelem SE však Apple jasně ukazuje, že dokáže cenu stáhnout ještě níže. Navíc novinka není postavena na starých součástkách, což byl případ iPhonu 5C, ale nabízí stejný výkon jako loňský top model 6S – ten stále patří k tomu nejlepšímu v nabídce společnosti Apple.

Předobjednávky na iPhone SE odstartují podle informací v oficiálním internetovém obchodě Applu v úterý 29. března.

Bližší informace o hardwarové výbavě a dalších dovednostech iPadu Pro a iPhonu SE naleznete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Apple iPhone SEVideo: Apple

Reklama

Výběr článků

Načítám