Hlavní obsah

Malý iPhone dostane nové jméno

Novinky, mif

Tento měsíc by společnost Apple měla ukázat podle dosavadních spekulací nový čtyřpalcový iPhone. Novinka, která bude menší než aktuálně nabízené iPhony 6S a 6S Plus, nakonec ale ponese nové jméno. Upozornil na to server Mac Rumors.

Foto: repro onemorething.nl

Vlevo je starý iPhone 5 a vpravo chystaná novinka, která by se měla jmenovat iPhone SE.

Článek

Nejnovější smartphone s logem nakousnutého jablka se měl údajně jmenovat iPhone 5se. Číslovka pět měla odkazovat na pátou generaci jablečných smarpthonů, která byla jako poslední vybavena čtyřpalcovou obrazovkou. Zkratka „se“ u ní znamená Special Edition.

Svůj záměr ale údajně americký počítačový gigant přehodnotil a novinka tak ponese jednodušší název – iPhone SE. Pětka byla údajně z názvu vypuštěna, protože vedení Applu trvalo na tom, že nový mobil neponese nižší číslo než ty stávající. Je to vcelku logické, zákazníky by to zbytečně mátlo.

Foto: koláž Novinky s použitím Apple

Server One More Thing již dříve odhalil parametry chystané novinky. Má být citelně výkonnější než stařičký iPhone 5 a v podstatě má jít o kombinaci technických dovedností iPhonů 6 a 6S. Výkon stroje má udávat procesor Apple A9, nabízet se však bude pouze 16GB varianta.

Čtyřpalcová obrazovka nabídne technologii 3D Touch, bude tedy schopna rozeznávat intenzitu doteku. Právě touto technologií je vybaven také nejnovější iPhone 6S , jenže ten má už 4,7palcovou obrazovku. Větší iPhone 6 Plus má dokonce úhlopříčku 5,5 palce. Novinka tak logicky bude lákat uživatele, kteří touží po menším přístroji.

Ukáže se i nový iPad?

Jisté není zatím ani to, kdy přesně se novinka ukáže. Původně se totiž spekulovalo o datu 15. března, nově však zahraniční média přišla s informací, že se velká tiskovka uskuteční až o týden později – 21. března. Oficiální pozvánky zatím americký počítačový gigant nerozeslal.

Foto: archív výrobce

Apple iPad Air 2

IPhone SE nicméně nemá být jedinou novinkou březnové konference. Na akci bude prý k vidění také nová generace počítačového tabletu iPad Air, která ponese pořadové číslo tři. Ta by se měla svým vzhledem více podobat loňskému top modelu – iPadu Pro.

Zástupci společnosti Apple zatím příchod ani jedné z novinek nepotvrdili. To není ale nijak výjimečné, protože podle filozofie firmy nesmí být chystané produkty nijak komentovány ještě před jejich oficiálním odhalením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám