Hlavní obsah

HTC chystá novou vlajkovou loď, změní se k nepoznání

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová vlajková loď HTC One M9 se začala prodávat teprve v dubnu, výrobce již ale nyní chystá nástupce. Ten by se měl proti současnému modelu změnit k nepoznání. Upozornil na to server Phandroid.

Foto: archív výrobce

HTC One M9

Článek

Řada uživatelů totiž nové jedničce vyčítá, že její vzhled je prakticky totožný jako u předchozích dvou generací. Konstrukce je celokovová a na čelní straně se pyšní stereofonní reproduktory, které jsou umístěny nad a pod displejem.

I když kvalitě konstrukce ani použitým materiálům není co vytknout, je tento designový koncept zkrátka již příliš okoukaný. To je i hlavní důvod, proč by měl nástupce projít radikální změnou vzhledu, uvedl server Phandroid.

Foto: archív výrobce

HTC One (2014)

Foto: HTC

HTC One

Právě nová vlajková loď, která by měla být odhalena tradičně v prvním čtvrtletí příštího roku, bude pro jihokorejského výrobce stěžejní. HTC se totiž v současnosti potýká s prudkým propadem akcií, firma kvůli tomu dokonce snížila i výhled tržeb. Pomoci se vrátit na výsluní by mohl právě nový model.

HTC One M9 bylo odhaleno zkraje března na největším mobilním veletrhu Mobile World Congress ve španělské Barceloně. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

HTC One M9

Displej zůstal jako u předchůdce pětipalcový a nabízí Full HD rozlišení. V útrobách přístroje se ukrývá osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810 pracující na frekvenci 2 GHz a 3 GB operační paměti. Úložiště nabízí kapacitu 32 GB.

Na zadní straně smartphonu nalezneme senzor s rozlišením 20 megapixelů a čočku ze safírového skla, díky čemuž by se měla minimalizovat možnost poškození. Samozřejmostí je možnost natáčet 4K videa.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám