Hlavní obsah

Nový smartphone od HTC láká selfie maniaky

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Selfies jsou fenoménem dnešní doby. Usnadnit pořizování těchto autoportrétů má nový chytrý telefon od společnosti HTC. Model Desire 820 má totiž přímo na čelní straně nad displejem umístěn 8megapixelový fotoaparát. To ale není jediné lákadlo novinky.

Foto: archív výrobce

HTC Desire 820

Článek

„Náš nový HTC Desire nabízí milovníkům zábavy přesně to, co hledají – výkonný, rychlý a stylový smartphone, se kterým si mohou užívat svůj oblíbený obsah na velkém displeji,“ uvedl Peter Chou, generální ředitel HTC.

Osmimegapixelový fotoaparát na přední straně doplňuje tradičně druhý na zadní s rozlišením 13 megapixelů. V obou případech je možné používat speciální softwarové vychytávky. Například Live Makeup ukáže náhled fotografie ještě před jejím pořízením. Photo Booth zase dovolí zachytit více okamžiků do jediného obrázku.

Foto: archív výrobce

HTC Desire 820

Srdcem nového smartphonu, který pracuje pod operačním systémem Android, je osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 615 taktovaný na 1,5 GHz. Ten má k dispozici 2 GB operační paměti a 16GB úložný prostor, který bude možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD až o 128 GB. Displej má úhlopříčku 5,5 palce.

Prodejní cena ani dostupnost modelu Desire 820 pro Českou republiku zatím nebyly oznámeny. Předchůdce s pořadovým číslem 816 se však v Česku podle nákupního rádce Zboží.cz prodává za méně než deset tisíc korun. Dá se tedy předpokládat, že za podobnou cenu se bude nabízet také novinka.

Osmsetdvacítka byla odhalena na největším evropském veletrhu zábavní a spotřební elektroniky IFA v německém Berlíně, který je aktuálně zpřístupněn pouze novinářům. Brány veletrhu se pro širokou veřejnost otevřou v pátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám