Hlavní obsah

Školačce začal hořet chytrý telefon pod polštářem, když spala

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi nepříjemné probuzení čekalo na třináctiletou dívku z Texasu v noci ze čtvrtka na pátek. Probudil ji silný zápach škvařících se plastů a kouř, který se valil z chytrého telefonu Samsung Galaxy S4 pod jejím polštářem. Upozornil na to server Telekom Presse.

Foto: Pro Novinky.cz Marek L.

Takto vypadá baterie mobilního telefonu Samsung Galaxy S4 po explozi. (Ilustrační foto)

Článek

Důvodem požáru bylo údajně použití neoriginální baterie, která se přehřála a roztavila plastové části chytrého telefonu. Od přístroje následně začaly hořet polštář a matrace, dívce se naštěstí nic nestalo.

Telefon je nyní na expertíze přímo u pracovníků jihokorejského elektronického giganta. Ti zjistí, zda za nehodu skutečně mohla neoriginální baterie. Kromě náhradního telefonu nabídli zástupci firmy dívce také novou matraci a povlečení.

Samsung na případné nebezpečí plynoucí z používání neoriginálních baterií upozorňuje v návodu. V nejhorším případě totiž může přístroj způsobit požár nebo dokonce explodovat. To však není případ pouze neoriginálních baterií, jak se na vlastní kůži letos v březnu přesvědčil Marek L. z Prahy.

Foto: Pro Novinky.cz Marek L.

Takto vypadal telefon po explozi.

„Nikdo telefon nepoužíval, prostě jen ležel na posteli a najednou se rozlítl, baterka byla jako rachejtle a začala hořet. Hrozný dým a smrad. Má sestra má dvě malé děti, bydlí vedle nás a děti jsou u nás dennodenně. Ani nechci myslet na to, co by se stalo, kdyby ten telefon měly zrovna v ruce,“ popsala Novinkám celou situaci již dříve manželka Kristina L., která tou dobou byla také v ložnici.

Ani muž ale nebyl bez újmy, s lehkými popáleninami od odlétajících kousků skončil na pohotovosti.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám