Hlavní obsah

T-Mobile do konce roku převezme GTS. Akvizice vyšla Deutsche Telekom na 15 miliard

Novinky, mif
Aktualizováno

Deutsche Telekom, který je mateřskou firmou českého T-Mobilu, oficiálně uzavřel akvizici telekomunikační společnosti GTS Central Europe, která působí i v České republice. Po O2 je to druhý největší tuzemský provozovatel pevných sítí. Zástupci Deutsche Telekomu to oznámili v pondělí s tím, že fúze by měla být dokončena ještě letos.

Foto: Hermann J. Knippertz, ČTK/AP

Logo Deutsche Telekomu na centrále společnosti v německém Bonnu

Článek

Plány na sloučení obou firem byly oznámeny už v loni v listopadu. Deutsche Telekom tehdy uvedl, že celá transakce bude dosahovat hodnoty 546 miliónů eur (téměř 15 miliard Kč). Kromě české pobočky se akvizice týká také polské GTS. [celá zpráva]

"Akvizice je dokončena a my se těšíme, že se díky spojení znalosti B2B (obchodní vztahy mezi společnostmi, pozn. red.) trhu na straně GTS s našimi prvotřídními technologiemi a rozsáhlou evropskou sítí staneme preferovaným dodavatelem služeb pro firemní zákazníky. Akvizice GTS podporuje implementaci naší strategie posílit a dále rozvíjet svůj lokální i celoevropský B2B byznys, zahrnující také mezinárodní velkoobchodní zákazníky," uvedla Claudia Nematová, členka představenstva Deutsche Telekomu pro Evropu a technologie.

Šéf GTS zůstává stejný

I po dokončení fúze zůstane ve vedení GTS dosavadní generální ředitel tohoto telekomunikačního podniku Danny Bottoms. "Jsme šťastní, že se nyní můžeme pustit do integračního procesu plnou rychlostí. Spojení GTS se zdroji Deutsche Telekom nám umožní poskytovat zákazníkům více služeb, které zjednoduší jejich podnikání," podotkl Bottoms.

Deutsche Telekom má přes 142 miliónů zákazníků, 31 miliónů pevných a 17 miliónů vysokorychlostních linek. Skupina působí přibližně v 50 zemích a po celém světě.

GTS vlastní a provozuje rozsáhlou optickou síť a datová centra pokrývající celý region. V České republice, Polsku, Maďarsku, Slovensku a Rumunsku nabízí skupina širokou paletu služeb – od základních hlasových a datových tarifů až po rozsáhlé virtuální privátní sítě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám