Hlavní obsah

Deutsche Telekom koupil za 15 miliard firmu GTS působící v ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bonn

Německý operátor Deutsche Telekom koupil telekomunikační společnost GTS Central Europe za 546 miliónů eur (téměř 15 miliard Kč). Oznámila to v neděli německá firma. Společnost GTS působí rovněž v České republice, v minulosti se o ni údajně zajímala investiční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

Foto: Hermann J. Knippertz, ČTK/AP

Logo Deutsche Telekom na centrále společnosti v německém Bonnu

Článek

Deutsche Telekom touto akvizicí posílí svou pozici ve střední a východní Evropě. Skupina GTS je podle svých internetových stránek v tomto regionu jedním z předních poskytovatelů řešení založených na infrastruktuře a vlastní a provozuje rozsáhlou optickou síť a datová centra pokrývající celý region.

"Tato akvizice posiluje naši schopnost poskytovat inovativní celoevropské přeshraniční telekomunikační služby. Naše stávající lokální společnosti v České republice a Polsku, které se zatím zaměřují primárně na mobilní služby, budou profitovat zejména z dodatečné fixní infrastruktury. Také proto GTS představuje ideální přírůstek do našeho portfolia," uvedla členka představenstva německé společnosti Claudia Nematová.

Deutsche Telekom je většinovým akcionářem českého mobilního operátora T-Mobile. V médiích se letos objevily spekulace, že by mohl svůj podíl v T-Mobilu prodat.

Reklama

Výběr článků

Načítám