Hlavní obsah

Nejvýkonnější telefon na světě zlevnil na 9000 korun

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytrý telefon Xiaomi Mi3 už minulý měsíc lákal zákazníky na nízkou cenu. Za sumu okolo 11 000 korun nabízel bezkonkurenční výbavu. Tuzemští prodejci však nejvýkonnější chytrý telefon na světě ještě více zlevnili, nabídky tak startují na 8990 Kč.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi3

Článek

Xiaomi Mi3 se prodává v Česku ve dvou variantách, které se od sebe liší pouze kapacitou úložného prostoru. Cena základního 16GB modelu se podle Zboží.cz pohybuje mezi 8990 Kč a 11 999 Kč, zatímco za 64GB verzi zájemci zaplatí od 10 900 Kč do 14 980 Kč. Varianta s 32GB pamětí se nenabízí.

Vlajková loď společnosti Xiaomi je vybavena čtyřjádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 800 s taktem 2,3 GHz, operačním systémem Android, 64GB pamětí, pětipalcovým Full HD displejem a 13MPx fotoaparátem Sony Exmor.

Podle hodnocení benchmarku AnTuTu výkonnější platforma neexistuje. Smartphone Xiaomi Mi3 dokonce porazil s 36 634 body i nový top model Samsung Galaxy S5, který získal 36 161 bodů. Tomu patří druhé místo.

Foto: repro AnTuTu

Podle hodnocení benchmarku AnTuTu je Xiaomi Mi3 aktuálně nejvýkonnějším smarpthonem na světě.

Na tuzemském trhu se stejně jako v případě dalších čínských výrobců objevují přístroje, které neobsahují češtinu, případně jim v našich sítích nefunguje rychlý internet. Před nákupem podobných telefonů je tedy vždycky vhodné si obchodníka pořádně „proklepnout“.

Pomoci při výběru může také nákupní rádce Zboží.cz od společnosti Seznam.cz. Návštěvníci na něm naleznou uživatelské recenze, ve kterých se lidé dělí o své zkušenosti s produktem. Často tak upozorňují i na jeho neduhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám