Hlavní obsah

Nejlevnější dotykové mobily v Česku

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny mobilních telefonů, které místo klasické klávesnice lákají na dotykový displej, klesly na českém trhu na samé dno. Nejlevnější přístroje je možné aktuálně pořídit za méně než 1500 Kč. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Foto: Nokia

Nokia Asha 300

Článek

Vybírat je možné podle Zboží.cz z bezmála 150 nejrůznějších modelů. Do dvou tisíc je k dispozici devět různých přístrojů, v rozmezí od dvou do tří tisíc se nabídka již rozrostla na tři desítky mobilů.

Foto: Samsung

Samsung Star II

Foto: LG

LG E400 Optimus L3

Nejlevnějším telefonem s dotykovým displejem je Samsung S5260 (od 1459 Kč). Druhým výrobcem s nejnižší cenou je finská Nokia, a to díky modelu Asha 300 (od 1860 Kč). Po dalších přístrojích od Nokie a Samsungu se do hry dostává LG E400 Optimus L3 (od 1930 Kč) a Huawei Ideos X1 (od 1937 Kč).

Foto: Huawei

Huawei Ideos X1

Foto: Alcatel

Alcatel One Touch 991D

Pomyslnou hranici dvou tisíc korun atakuje Alcatel One Touch 991D (od 2190 Kč). O několik stovek dráž je pak možné pořídit modely Sony Xperia tipo Classic (od 2399 Kč), HTC Wildfire S (od 2650 Kč), ZTE Blade II Black (od 2661 Kč) i Gigabyte GSmart Rio (od 2715 Kč).

Foto: Sony

Sony Xperia tipo Classic

Foto: HTC

HTC Wildfire S

V technických parametrech si jsou levné přístroje velice podobné. Zpravidla mají dotykový displej s nízkým rozlišením a úhlopříčkou tři palce. Vybaveny jsou jedno nebo dvoujádrovými procesory a drtivé většině operačním systémem Android.

Foto: ZTE

ZTE Blade II Black

Foto: Gigabyte

Gigabyte GSmart Rio

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám