Hlavní obsah

Špičkový smartphone od Nokie zlevnil na polovinu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemští prodejci se pomalu připravují na příchod nové vlajkové lodi společnosti Nokia. Předchozí top model Lumia 920 proto již několik týdnů vytrvale zlevňuje. Nyní klesla pořizovací cena dokonce bezmála až na polovinu původní hodnoty. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920.

Článek

Nokia Lumia 920 se loni v prosinci, kdy se objevila v nabídce tuzemských obchodů, prodávala za 15 900 Kč. Podle Zboží.cz lze však přístroj nyní pořídit už od 8969 korun. Narazit je ale možné stále na nabídky, které se šplhají až k hranici 14 000 Kč.

Bývalá vlajková loď finského výrobce je vybavena 4,5palcovým displejem s rozlišením 1280 x 768 obrazových bodů. Dotykový panel navíc disponuje technologií Nokia ClearBlack s módem vysokého jasu a s vylepšeními pro čtení na přímém slunci.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Srdcem telefonu je dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s frekvencí 1,5 GHz. K dispozici má přístroj 1 GB operační paměti a úložný prostor s kapacitou 32 GB. Ten není možné, na rozdíl od řady konkurenčních modelů, dále rozšiřovat pomocí paměťových karet.

V internetových obchodech se již pomalu zabydluje také nástupce – Lumia 925. Ceny startují na 14 599 Kč, prodejci zatím však nemají přístroj skladem. Finská novinka láká především na elegantní design a špičkový fotoaparát. Přitom si ale zachovává i přednosti předchůdce, jako je například bezdrátové nabíjení. [celá zpráva]

Foto: Nokia

Nokia Lumia 925

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám