Hlavní obsah

Nejoblíbenějším chytrým telefonem na internetu je Samsung Galaxy S III

Novinky, mif

Společnost Samsung představila v polovině března v pořadí již čtvrtou generaci vrcholného modelu Galaxy S. Přestože novinka láká hned na několik zajímavých předností, zájem lidí na internetu je směřován na předchůdce s pořadovým číslem tři. Vyplývá to z dubnových statistik nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

Článek

Za nebývalý zájem vděčí předchůdce především dramatickému snížení ceny. Ještě loni v červnu se Galaxy S III prodával za doporučenou cenu 15 490 Kč. Aktuálně se ale nabízí podle Zboží.cz už od 8659 korun. Za méně než devět tisíc mají přístroj v portfoliu téměř dvě desítky obchodů.

Foto: Apple

Nový iPhone

Smartphony od Samsungu se těšily velké popularitě také na dalších pozicích žebříčku. Na druhé skončil Galaxy S III mini a na třetí Galaxy S4.

„Výsledky ukazují na to, že společnost Samsung jasně dominuje v zájmu uživatelů. V první desítce se umístilo hned šest výrobků této korejské společnosti. Druhou nejhledanější značkou byl americký Apple,“ konstatoval PR specialista společnosti Seznam.cz Jakub Šumanský.

Foto: Sony

Sony Xperia Z

Překvapením je umístění phabletu Sony Xperia Z na čtvrté příčce. Překonat se mu podařilo iPhone 4 i 5, kterým patří sedmá a devátá pozice. Vlajková loď společnosti Sony nabízí pětipalcovou obrazovku a slušný výkon. K dispozici má 1,5GHz čtyřjádrový procesor Qualcomm APQ8064, 2GB operační paměť a úložný prostor s kapacitou 16 GB.

I když Xperia Z vypadá velmi stylově, je zároveň poměrně odolná. Nevadí jí prach, menší pády, a dokonce ani voda. V ní může například natáčet videa nebo fotografovat. Ponořená může být až do hloubky jednoho metru po dobu 30 minut. [celá zpráva]

Nejpopulárnější chytré telefony – duben 2013

1.

Samsung Galaxy S III

2.

Samsung Galaxy S III mini

3.

Samsung Galaxy S4

4.

Sony Xperia Z

5.

Samsung Galaxy S II

6.

Samsung Galaxy ace s5830i

7.

Apple iPhone 4

8.

Samsung Galaxy s duos

9.

Apple iPhone 5

10.

Nokia Lumia 620

Zdroj: Zboží.cz

Co umí Samsung Galaxy S III

S ohledem na svoji výbavu nepatří trojka rozhodně do starého železa. Je vybavena 4,8palcovým displejem s vysokým rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů. Použita u ní byla technologie Super AMOLED, díky čemuž nabídne věrnější podání barev, lepší pozorovací úhly a dobrou čitelnost na slunci.

K dispozici je čtyřjádrový procesore Exynos 4412, který pracuje na frekvenci 1400 MHz a 1024 MB operační paměti. Fotoaparáty má přístroj hned dva. Na čelní straně je jeden s rozlišením 1,9 megapixelu pro videokonference a na zadní straně druhý osmimegapixelový pro focení, který zvládne i natáčení videí ve vysokém rozlišení.

Smartphone pohání operační systém Android. Zaujmout zákazníky se přístroj snaží také technologií S-Voice, která umožňuje prostřednictvím hlasu vyhledávat informace a komunikovat s přístrojem. Smart stay zase dokáže rozeznat, jakým způsobem přístroj používáte, a podle toho jej nastaví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám