Hlavní obsah

Čeští prodejci nabízejí phablet od Sony za 17 000 korun

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemští prodejci začali v rámci předobjednávky nabízet nový phablet společnosti Sony, model Xperia Z. Ten je možné zakoupit už za méně než 17 000 korun. Fyzicky skladem by jej obchodníci měli mít na začátku března.

Foto: Sony

Sony Xperia Z

Článek

Ceny novinky startují na 16 583 Kč. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, je za méně než 17 tisíc Xperii Z možné zakoupit u dalších 19 prodejců. Výjimkou ale nejsou ani nabídky šplhající se k hranici 20 000 korun.

Phablet od Sony má pětipalcovou dotykovou obrazovku s rozlišením 1080 x 1920 pixelů, 1,5GHz čtyřjádrový procesor Qualcomm APQ8064, 2 GB operační paměť a úložný prostor s kapacitou 16 GB. Ve výbavě nechybějí ani bezdrátové adaptéry WiFi a Bluetooth, vestavěný GPS čip a microUSB konektor.

Foto: Sony

Sony Xperia Z v černém provedení

Vestavěný fotoaparát má rozlišení 13 megapixelů a nabídne blesk i automatické ostření. Sony u něj nabídne podobně jako u ostatních chytrých telefonů vyšších řad pokročilé funkce. Řeč je například o možnosti pořizovat trojrozměrné snímky díky funkci 3D sweep panorama.

Co jsou to phablety?

Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do 5,5 palce. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.

Displeje phabletů mají velikost od šesti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv s sebou.

Společnost Sony sází u svých chytrých telefonů především na elegantní vzhled, což je vidět i u nového modelu Xperia Z. Telefon má velice decentně řešeny všechny linie a i přes poměrně velké rozměry působí vkusně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám