Hlavní obsah

První chytré telefony s Firefoxem se začnou prodávat v únoru

Novinky, mif

Společnost Mozilla představila první dva telefony s operačním systémem Firefox. Jmenují se Keon a Peak. Prodávat by se měly začít na vybraných trzích už v průběhu příštího měsíce. Upozornil na to Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Foto: Geeksphone

Telefon s operačním systémem Firefox

Článek

„Jedná se o kousky určené zejména pro vývojáře aplikací pro Firefox OS a stojí za nimi Geeksphone ve spolupráci s Mozillou a společností Telefonica. Nesou jména Keon a Peak a budou dostupné v únoru. Koncové ceny budou oznámeny v následujících týdnech,“ konstatoval Cvrček.

Oba telefony se od sebe liší především hardwarovou konfigurací. Základní model Keon bude disponovat procesorem Qualcomm Snapdragon S1 s taktem 1 GHz a 512 MB operační paměti. Úložný prostor dosahuje kapacity 4 GB a je možné jej rozšířit pomocí paměťových karet typu microSD.

Foto: Geeksphone

Keon (vlevo) a Peak

Novinka nabídne 3,5palcový displej s rozlišením HVGA a třímegapixelový fotoaparát. Druhý model nazvaný Peak ve srovnání s Keonem bude vybaven 4,3palcovým IPS displejem s rozlišením qHD a osmimegapixelovým fotoaparátem.

Peak bude také výkonnější, a to především díky procesoru Qualcomm Snapdragon S4, který bude pracovat na frekvenci 1,2 GHz. Ve výbavě obou modelů nebude chybět WiFi, světelný senzor, GPS čip či G-Senzor pro automatické otáčení displeje.

Reklama

Výběr článků

Načítám