Hlavní obsah

Na iPhone 5 si lidé v Česku počkají až čtyři týdny

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden v pátek se v České republice začal oficiálně prodávat chytrý telefon iPhone 5. Zájem o něj byl tak enormní, že skladových zásob je nedostatek. Pokud si tak nyní jakýkoli zákazník objedná novinku v oficiálním internetovém obchodu Applu, bude na něj čekat tři až čtyři týdny.

Foto: Novinky

Nabídka iPhonu 5 v internetovém obchodu Applu

Článek

iPhone 5 není možné aktuálně zakoupit ani u partnerských prodejců. „V současné době bohužel nemáme od dodavatele potvrzené naskladnění iPhone 5 a zatím neznáme konkrétní termín dodání této novinky do našich prodejen,“ uvedli na svém facebookovém profilu zástupci iStylu.

Ve frontě na iPhone 5 čekalo v Praze více než sto lidíVideo: Novinky

„Objednávky na iPhone 5 začne Electro World přijímat přibližně 14 dní před potvrzeným termínem dodání, zatím o přesném datu se společností Apple jednáme,“ uvedl Michal Navrátil z Electro Worldu s tím, že stejně jako v předchozích letech firma očekává velký zájem zákazníků.

Kdy přesně dorazí do Česka druhá várka jablečných telefonů, zatím výrobce ani prodejci nepotvrdili.

Oficiální cena základního modelu iPhone 5 s kapacitou 16GB vyjde u Applu na 16 490 Kč, 32GB verze pak na 18 990 Kč a za 64GB variantu lidé zaplatí 21 490 korun. Rozdíl přitom nehraje, zda chtějí chytrý telefon zakoupit v bílém nebo černém barevném provedení.

iPhone 5 je vyprodaný i v zahraničí

Zahraniční obchody vzali zákazníci útokem už minulý týden v pátek, kdy se iPhone 5 začal poprvé prodávat ve vybraných destinacích. Před obchody přitom někteří fanoušci stáli ve frontě i více než týden.

Lidé v New Yorku čekají na nový iPhone přes týden na uliciVideo: Novinky/Reuters

Za pouhý víkend podal Apple přes pět miliónů chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka. To je daleko více, než kolik zástupci firmy předpokládali. [celá zpráva]

„Poptávka po iPhonu 5 byla neuvěřitelná a my se snažíme, aby se novinka dostala do rukou každého zákazníka. A to tak rychle, jak jen to je možné,“ uvedl šéf Applu Tim Cook. „I když jsme vyprodali dosavadní zdroje, obchody i nadále přijímají objednávky a informují o předpokládaném datu dodání,“ dodal.

Foto: Apple

Nový iPhone

Nový chytrý telefon od společnosti Apple nabízí celou řadu vylepšení. Je lehčí a tenčí než předchozí verze a zároveň má větší displej (čtyři palce) a vyšší rozlišení (1136 x 640 pixelů). Vylepšení zaznamenal také výkon telefonu. Ve srovnání s loňským modelem je dvakrát výkonnější. Přitom už verze 4S patřila k nejvýkonnějším smartphonům na trhu.

Fotoaparát má stejné rozlišení jako předchozí model - osm megapixelů. Je ale rychlejší a zároveň pořizuje kvalitnější snímky i ve špatných světelných podmínkách. Nabízí také speciální panoramatický režim, ve kterém mají pořízené momentky úctyhodné rozlišení 28 megapixelů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Apple hlásí: iPhone 5 je vyprodaný

Společnost Apple v pondělí oznámila, že prodala přes pět miliónů chytrých telefonů iPhone 5. Zájem zákazníků o novinku s logem nakousnutého jablka byl tak...

Výběr článků

Načítám